Distinsul prof. N. Torga a dat un interviu ziarului francez "Le Temps" in care a spus printre altele ca viata politica din Romania va reveni la normal. S'a referit in mod special la viata parlamentara care va intra pe un fagas nou. In ziarul francez
Distinsul prof. N. Torga a dat un interviu ziarului francez "Le Temps" in care a spus printre altele ca viata politica din Romania va reveni la normal. S'a referit in mod special la viata parlamentara care va intra pe un fagas nou. In ziarul francez se mai spune printre altele:
"Ocazia de a lua un interviu distinsului om de cultura si politician roman, in ajunul alegerilor, mi s' a parut buna, si de a ruga pe d-l Iorga sa ne precizeze cateva amanunte ale vietii politice romanesti, d-sa fiind consilier regal, senator pe viata, fost presedinte de consiliu si una din personalitatile cele mai ascultate de toate guvernele care s'au succedat la Bucuresti de la venirea pe Tron al Regelui Ferdinand. D-l Iorga a colaborat la noua Constitutie si ii cunoaste toate aspectele. Raspunsurile domniei sale la unele intrebari lansate de noi au fost: "Nicidecum, noi nu suntem un stat totalitar, iar suprimarea tuturor partidelor nu are alt scop decat sa refaca tara cu oameni noi, cu parlamentari noi. Nici o incercare a fostelor partide de a relua puterea nu mai este cu putinta de acum inainte. Ele sunt paralizate pentru totdeauna, iar odata cu ele dispar acele metode demagocice de coruptie si de supralicitatie care ne periclitau dezvoltarea. Cu alegeri in cadrul Constitutiei ingaduim corporatiilor de meseriasi si de muncitori sa fie reprezentate prin ele insele si suprimam parazitii politicei. Asteptam oameni noi; ei vor iesi la iveala in imprejurarile date. Reintram astfel in viata normala a parlamentarismului romanesc".
ZIUA, 23 mai 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.