Filmul regretatului regizor Cristian Nemescu, care va fi prezentat la Cannes pe 26 mai, in cadrul sectiunii „Un Certain Regard", va putea fi vizionat de pe 1 iunie si in Bucuresti, la Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza, CinemaPRO si Studio.

Armand Assante vrea sa deamilitaria jos din pod la Capilnita „California Dreamin’ (Nesfirsit)" este inspirat de un fapt real, pe care regizorul si coscenaristul Cristian Nemescu l-a aflat dintr-un jurnal de stiri. Actiunea lungmetrajului se petrece in 1999, in satul Capilnita, unde seful de gara Doiaru opreste un tren cu soldati americani si romani, a carui menire era sa transporte un sistem radar in Serbia. Locuitorii fraternizeaza cu americanii, primarul ii invita sa sarbatoreasca 100 de ani de existenta a satului, iar fata lui Doiaru are o relatie amoroasa cu sergentul David McLaren. Pe fondul armoniei generale, capitanul Jones, frustrat de intirziere, porneste o revolutie in localitate, in contextul in care nici interventia secretarului de stat de la Ministerul de Externe nu rezolva problema. Pina la urma, soldatii americani si echipamentul transportat ajung la destinatie, dar radarul devine operational la doua ore dupa semnarea acordului de pace in Kosovo. Starul productiei MediaPro este Armand Assante (Jones), dar el nu e singurul american get-beget din film. Il secundeaza tinarul Jamie Elman (sergentul McLaren) si colegii sai de batalion, tot cetateni ai SUA. Rolul principal care le revine romanilor, Doiaru, este interpretat de un Razvan Vasilescu hotarit sa tina americanii pe loc in compensatie pentru faptul ca nu au venit cind erau asteptati, adica acum 55 de ani. Filmul ii reuneste pe Ion Sapdaru (primarul) si Teodor Corban (secretarul de stat), colegi de distributie la „A fost sau n-a fost?". Personajul principal feminin este interpretat de Maria Dinulescu, iar in lungmetraj apar si actori care au mai lucrat cu Nemescu: Gabriel Spahiu, Andi Vasluianu, Madalina Ghitescu si Alex Margineanu.

Pelicula in date Filmarile la „California Dreamin’ (Nesfirsit)" au inceput, potrivit regizorului Cristian Nemescu, pe 29 mai 2006 si au durat pina pe 8 iulie. Lungmetrajul obtinuse insa finantare de la CNC in 2004, iar castingul era deja facut in 2005. Regizorul a explicat ca mare parte din intirzieri au fost cauzate de dificultatea gasirii actorilor americani. Fondurile de la CNC au fost completate de MediaPro Pictures, bugetul lungmetrajului fiind pina la urma de 1.400.000 de euro. Varianta actuala a "California Dreamin’ (Nesfirsit)" este aceea la care lucra Cristian Nemescu inainte de accident, neatinsa de nici un alt regizor.