Candidatii americani la prezidentialele din 2008 sint inconsecventi in privinta masurilor pe care le sustin, in functie de interesele de moment.

Candidatul democrat John McCain s-a opus vehement propunerii presedintelui George Bush de a scadea taxele. Acum s-a razgindit si o sustine. John Edwards a votat initial pentru depozitarea deseurilor radioactive in Yucca Mountain (Nevada), iar acum se opune acestei masuri. Hillary Clinton a votat pentru invadarea Irakului, iar saptamina trecuta a votat pentru retragerea trupelor din Irak.

Senatorul democrat John Kerry a recunoscut cu nonsalanta ca a votat „pentru" alocarea a 87 miliarde de dolari pentru razboiul din Irak, inainte de a vota „impotriva".

Potrivit publicatiei „Times", republicanul Mitt Romney e cunoscut drept cel mai inconsecvent personaj politic din actuala cursa pentru presedintie. Romney a fost apreciat pentru ca era moderat in abordarea chestiunilor pina acum doi ani, cind si-a schimbat stilul. Daca la inceput sustinea libertatea de alegere si drepturile homosexualilor, in 2004 a anuntat ca vrea anularea legii care garanteaza dreptul femeilor la avort, iar acum este contra casatoriilor homosexuale, pentru a obtine sustinerea conservatorilor religiosi. Romney a mintit si cu alte ocazii: sprijinea legea privind controlul armelor, apoi, in 2006, a intrat in Asociatia Vinatorilor, sustinind ca a fost vinator toata viata, dar presa a dezvaluit ca n-a fost la vinatoare decit de doua ori in viata.

Schimbari John Mc Cain: spunea ca nu vede un beneficiu al etanolului, acum zice ca e un bun substitut pentru benzina.

Rudy Giuliani: s-a opus unei taxe pe apartament, acum e deschis acestei idei. A sprijinit alocarea unei sume de la buget pentru avort, acum se opune.

Hillary Clinton: a recunoscut ca vorbeste cu diverse accente in functie de zona in care se afla, dupa ce presa a relatat ca folosea un accent sudist cind se adresa grupurilor de drepturi civile.

Barack Obama: si-a schimbat pozitia privind Israelul pentru a fi sustinut de evrei. A votat pentru razboiul din Irak, acum sustine ca s-a opus.