Un cotidian relata recent ca, in decembrie 2004, cand a preluat functia de presedinte al Romaniei, Traian Basescu avea un dosar intocmit de Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), cu numarul S/IV/1014, din 18 octombrie 2004 privind tranzactia cu un teren din nordul Capitalei si ca ancheta a fost oprita.
Raportul ONPSCB mentiona ca "Traian Basescu si Casuneanu Costel au cumparat terenuri invecinate in aceeasi zi, prin acelasi mandatar" si ca "Traian Basescu a cumparat un teren in Aleea Privighetorilor si i l-a vandut Gabrielei Blaj (cumnata lui Casuneanu - n.r.) la un pret de patru ori mai mare", se arata in cotidianul mentionat. ONPSCB a precizat, joi, ca beneficiarul datelor primite, analizate si prelucrate de institutie este Parchetul ICCJ si ca personalul Oficiului nu poate transmite informatiile primite in timpul activitatii, decat in conditiile legii.
In aceeasi zi, Robert Cazanciuc, purtatorul de cuvant al Parchetului ICCJ, a declarat ca la aceasta institutie nu exista un dosar penal referitor la o tranzactie privind un schimb de terenuri in care sa fie implicat Traian Basescu si care sa fie constituit ca urmare a unei sesizari a ONPSCB. (D.I.)