Voiculescu s-a straduit sa ii explice oficialului UE ca, desi jurnalista "i-a adresat, politicos, o serie de intrebari pertinente legate de subiecte politice, presedintele a raspuns grosolan, i s-a adresat doamnei cu termenul <<pasarica>>
Voiculescu s-a straduit sa ii explice oficialului UE ca, desi jurnalista "i-a adresat, politicos, o serie de intrebari pertinente legate de subiecte politice, presedintele a raspuns grosolan, i s-a adresat doamnei cu termenul <<pasarica>> - care, in romaneste, denumeste si organul sexual feminin - si, intr-un final, a insfacat telefonul mobil". "Uimitor, presedintele Romaniei, in mod public, deschis si ostentativ a savarsit un act de talharie impotriva unui cetatean particular! Mai mult, conversatia pe care presedintele a purtat-o, in masina, cu sotia sa, dupa ce a parasit incinta, a fost inregistrata. In timpul acestei conversatii, presedintele s-a referit la doamna jurnalista folosind cuvintele <<tiganca imputita>>, o remarca vadit rasista si xenofoba", ii mai comunica liderul conservator presedintelui CE, in scrisoarea tradusa de Mediafax. "Credem ca este folositor sa va informam despre situatie, pentru ca oficialii din Bruxelles sau din Strasbourg care inca il privesc pe domnul Basescu ca pe un exemplu de luptator impotriva coruptiei si pentru domnia legii, sa poata face o evaluare realista asupra protejatului lor", mai scrie Voiculescu. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.