Directorul general al RNP, Dan Ioan Aldea (foto), sustine ca padurile statului vor fi pazite cu mai multa tragere de inima, iar taierile ilegale se vor diminua ca urmare a cresterii salariale acordate padurarilor.
In ce stadiu se afla negocierile cu sindicatele?
Negocierile cu sindicatele sunt in derulare, sunt in stare avansata.
Facem pasi concreti in definitivarea procentului de majorare. Am discutat "la masa verde" pe contractul colectiv de munca, eu zic ca o sa fie bine si pentru sindicalisti, dar si pentru Regia Nationala a Padurilor.
Dar marele castig din toata aceasta perioada de negociere va fi in favoarea padurarilor, personalul nostru de teren cel mai napastuit din toate punctele de vedere.
Credeti ca in acest fel padurile vor fi pazite mai bine, iar taierile ilegale se vor diminua?
Majorarile vor fi substantiale la categoria asta sociala, ma refer la padurari. In aceste conditii vor creste proportional si asteptarile noastre.
Principiul pe care il avem in vedere este urmatorul: "nu poti sa-i ceri daca nu-i dai", asa ca noi vom cere exigenta maxima. Vom cere corectitudine exemplara pe cresterea aceasta salariala si a celorlalte drepturi vrem, de asemenea, sa inregistram o imagine mai buna a padurarului nostru. (M.T.)