Bunii amici Robert De Niro si Al Pacino si-au implinit visul: starurile sexagenare se vor revedea pe platoul de filmare al peliculei „Crima in numele dreptatii".Dupa ce in 1995 au jucat impreuna in filmul„Obsesia", sexagenarii Robert De Niro si Al Pacinose reintilnesc intr-un nou thriller. „Da’ mai lasa-ma Rafiro cu Pacino si De Niro", cinta Ioan Gyuri Pascu intr-unul dintre hiturile sale din anii ’90. Producatorii de la Hollywood nu iau seama la indemnul lui Gyuri si pun la cale un nou film in care cei doi sexagenari vor fi adusi impreuna. In thrillerul „Righteous Kill" („Crima in numele dreptatii"), cei doi vor forma o echipa de politisti newyorkezi porniti in cautarea unui criminal in serie, informeaza site-ul hollywoodreporter.com. Noul film independent pleaca de la un scenariu semnat de Russell Gewirtz („Omul din interior"), in care cei doi vechi prieteni vor fi incadrati impreuna circa 90% din timpul peliculei, razbunind intilnirile de scurta durata din doua productii anterioare. In filmul lui Michael Mann, „Obsesia", De Niro si Pacino, unul politist, altul criminal, nu prea apuca sa se vada. In „Nasul II", regizat de Francis Ford Coppola, nu se intilnesc in nici o scena, secventele in care erau impreuna fiind taiate la montaj.

„In noul film veti putea admira cele doua iconuri aparind impreuna aproape tot filmul, ceea ce nu s-a mai vazut inca in istoria cinematografului", a declarat pompos Avi Lerner, viitorul regizor al peliculei, prezent la Festivalul de la Cannes. „Sa-i aduc impreuna pe cei doi actori a fost una dintre cele mai dificile sarcini", a marturisit regizorul american, citat de hollywoodreporter.com, dupa ce tocmai terminase negocierile cu Randall Emmett, unul dintre producatorii filmului. Emmett se defineste drept „catalizatorul" care a reusit sa implineasca dorinta mai veche a celor doi de a lucra la un proiect comun. Pe de alta parte, nici Lerner nu pare sa fi stat degeaba. El spune ca a pornit proiectul vorbind mai intii cu producatorul Art Linson si cu De Niro, care filmeaza actualmente pentru comedia „What Just Happened?".

Turnarea peliculei va incepe in luna august, la Connecticut, avind la dispozitie un buget de 60 de milioane de dolari. Filmarile se vor desfasura in New York si Connecticut, profitindu-se de reducerile fiscale din cele doua state americane. „Daca ar fi fost un film de studio, ne-ar fi costat 120 de milioane de dolari. Un film independent este realizat in-

tr-un mod mai eficient si mai econom, dar si cu mai mult suflet", motiveaza Lerner.

„Intr-un studio, scenariul ar fi fost citit, dupa care s-ar fi infiintat o comisie pentru aprecierea sa si a regizorului, iar apoi ar fi venit o alta comisie care sa evalueze activitatea primei comisii s.a.m.d.", explica Lerner dezavantajele unei productii intr-un studio cu greutate. Pe linga Emmett Films, productia mai este finantata de compania Millennium Films. Ambele au realizat de curind filmul „88 de minute", cu Al Pacino. Chiar daca se doreste un film independent, „Righteous Kill" va fi distribuit si vindut de unul dintre marile studiouri americane, anunta producatorii.

Sexagenarii De Niro si Al Pacino s-au nascut la New York si au debutat din copilarie. Primul s-a „lansat" la virsta de 10 ani intr-o piesa de teatru in care juca rolul leului las din „Vrajitorul din Oz". Al doilea s-a antrenat in casa bunicilor, unde interpreta diverse scenete.

Ambii si-au inceput actoria jucind pe Broadway. Au ajuns preferatii criticilor in vremea distribuirii lor in „Nasul" lui Francis Ford Coppola. Pentru rolurile lor, cei doi au fost nominalizati la Oscarul pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar, cistigat de Robert De Niro. Dupa legendarele „Taxi Driver" sau „Raging Bull" (pentru care mai obtine inca un Oscar), De Niro joaca si in filme usurele, ajungind mai nou un „Socru de cosmar".

Dupa „Nasul", Al Pacino confirma in „Serpico" sau „Dupa-amiaza de ciine", avind si el citeva prestatii actoricesti dezamagitoare („88 de minute").

In ultima vreme, Pacino a devenit din ce in ce mai stilat in vestimentatie, incercind sa-si conserve sex-appeal-ul din „Parfum de femeie", in timp ce De Niro si-a creat o casa de productie si a iesit pe piata, in calitate de regizor, cu „Agentia secreta" (2006). Din august, va aparea pe marile ecrane cu filmul fantastic „Pulbere de stele", impreuna cu Michelle Pfeiffer.

In compania lui George Clooney si a lui Brad Pitt, Al Pacino va reveni, si el, in salile de cinema cu „Ocean’s Thirteen".