Bursa locurilor de munca organizata pentru producatorul de telefoane mobile Nokia va avea loc pe 29 iunie, la Cluj-Napoca.

Tirgul de joburi organizat pentru Nokia va dura doar o zi, pe 29 iunie, intre orele 8.00 si 18.00, la Sala Sporturilor „Horea Demian" din Cluj-Napoca. Organizatorul, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj, mizeaza pe participarea a 6.000 de persoane din mai multe judete. „Cam 4.000-5.000 de persoane vor fi somerii indemnizati din judetul Cluj, inscrisi la AJOFM. Mai mult ca sigur vor veni si persoane care lucreaza, nu sint someri, dar vor sa schimbe locul de munca - asta mai ales pentru pozitiile din management sau din domenii mai specializate", a declarat ieri Daniel Don, directorul AJOFM Cluj. El a mai spus ca, in urma discutiilor avute cu reprezentantii Nokia, deocamdata se stie sigur de 500 de joburi, urmind ca in cursul acestei saptamini sa se decida daca la bursa vor participa si companiile din parcul industrial care lucreaza la partea de echipamente.

Daniel Don a precizat ca oferta Nokia se adreseaza in special „muncitorilor, insa vor fi si joburi destinate tehnicienilor, inginerilor, cit si celor care se vor ocupa de resurse umane, marketing sau logistica. Oferta pleaca de la locuri de munca in productie pina la cele din middle management". In ceea ce priveste salarizarea, Don a declarat ca oficialii Nokia „lucreaza acum la calculul pachetului salarial. E in studiu si va fi gata inainte de bursa. Probabil ca acesta va include, pe linga salariu, alte bonusuri, cum ar fi cazare, transport, bonuri de masa si de cadouri".

Anna Simai, Senior Communication Manager Ungaria&Romania in cadrul Nokia, a confirmat organizarea Tirgului de joburi pe 29 iunie. „Vom cauta atit angajati pe care ii vom forma noi, cit si specialisti care au deja competente formate, cu citiva ani de experienta in aria lor de specializare (de exemplu inginerie de productie, gestionarea materialelor si management logistic, planificare productie si planificare cerere-oferta, competente pentru activitati de suport al productiei). Compania finlandeza va contribui si ea financiar la organizarea tirgului, insa a evitat sa precizeze cu cit. AJOFM Cluj va demara si o campanie publicitara de informare a publicului, atit la nivel local, cit si central.

Productia de telefoane mobile la fabrica Nokia din parcul industrial Tetarom III, judetul Cluj, este preconizata sa inceapa pina la sfirsitul anului 2008, potrivit unei declaratii facute de premierul Calin Popescu Tariceanu la sfirsitul saptaminii trecute.