Daca dupa incheierea filmarilor la Piratii din Caraibe, Johnny Depp, cel care pentru multi dintre fani este Jack Sparrow insusi, s-a implicat imediat intr-o serie de proiecte noi (cum ar fi musicalul Sweeney Todd), actorul american spune ca despartirea de excentricul capitan i-a provocat multa tristete.
El nu se sfieste sa recunoasca si chiar sa se mandreasca cu faptul ca Jack Sparrow a insemnat resuscitarea carierei sale cinematografice si ridicarea lui la rang de superstar.
"Eram genul de actor relativ cunoscut in industria filmului in care ma invarteam pe acolo de cativa ani buni si care se considera norocos daca cinci-sase oameni veneau sa-mi vada filmele. Este evident ca Jack Sparrow a reprezentat o sansa imensa pentru cariera mea si pot spune ca intr-un fel m-a salvat", declara Depp intr-un interviu acordat ziarului britanic "Daily Telegraph".
"El si experienta numita Piratii din Caraibe mi-au oferit mie si familiei mele o viata lipsita de griji, un anumit lux chiar, in care vor putea trai nu numai copiii mei, ci si copiii acestora. M-am decis sa accept rolul pentru ca asa mi-a dictat instinctul si pentru ca mi-a placut personajul. Nu am realizat insa atunci ca ar putea avea un asemenea succes", mai spune Depp.
Starul atipic
Este cat se poate de adevarat ca Johnny Depp, acum in varsta de 43 de ani si cu o cariera cinematografica de peste doua decenii, este un star atipic, care, de-a lungul timpului, a fost tentat sa accepte mai degraba roluri stranii (gen Edward Scissorhands, Ed Wood, Hunter S Thompson) decat pe cele aducatoare de milioane de dolari. "Eu nu sunt facator de blockbuster-uri", explica Johnny Depp.
Multa lume a fost surprinsa in momentul in care Depp a semnat, fara sa stea prea mult pe ganduri, pentru alte doua serii ale "Piratilor din Caraibe", avand in vedere binecunoscuta sa aversiune fata de continuari si imensa sa placere de a se reinventa cu fiecare rol nou.
"Am simtit ca nu il folosisem pe capitanul Jack la capacitatea sa maxima. Nu voiam sa-mi iau inca ramas bun de la el", mentioneaza celebrul actor, care este inca uluit de succesul pe care il inregistreaza personajul sau cu fiecare pelicula. "Nu mi s-a mai intamplat asa ceva pana acum. Este absolut emotionanta ideea ca atatia oameni simt o legatura atat de stransa cu capitanul Jack Sparrow", mai spune Depp.
El precizeaza ca pentru construirea personajului sau a combinat felul de a fi al chitaristului Keith Richards, de la Rolling Stone, cu cel al personajului de desene animate Pepé Le Pew. Asadar, aparitia lui Richards insusi in "La capatul lumii", in rolul capitanului Teague, pastratorul codului si tatal capitanului Jack Sparrow, nu este intamplatoare.
"Piratii din Caraibe: La capatul lumii" intra de vineri, 25 mai, si in cinematografele bucurestene. Elizabeth (Keira Knightly), Will (Orlando Bloom) si capitanul Barbossa (Geoffrey Rush) reusesc sa il salveze pe capitanul Jack Sparrow din tentaculele lui Kraken, insa necazurile lor nu au luat sfarsit. Dusmanii lor comuni: Davey Jones (Bill Nighy) si Lordul Cutler Beckett (Tom Hollander) si-au unit fortele. Avand in posesie inima lui Jones, Beckett formeaza o alianta cu acesta, singurul lor tel fiind preluarea controlului asupra marilor si inlaturarea definitiva a piratilor. Aflati in inferioritate numerica, Jack, Barbossa, Will, Elizabeth, Tia Delma si echipajul deja bine-cunoscut trebuie sa-i cheme in ajutor pe conducatorii piratilor din cele patru colturi ale lumii, inclusiv pe renumitul Sao Feng (Chow-Yun Fat). Pelicula dureaza 168 de minute.
In finalul interviului, Johnny Depp precizeaza ca "Piratii din Caraibe: La capatul lumii" lasa o portita pentru realizarea unei a patra parti daca Disney si producatorul Jerry Bruckheimer vor dori acest lucru. "Sa lucrez la acest film a fost o adevarata binecuvantare. A fost o experienta extraordinara! Daca producatorii vor hotari sa continue seria, eu voi accepta cu bucurie rolul capitanului pentru ca simt in continuare ca acesta mai are o gramada de posibilitati ramase neexplorate", a conchis celebrul actor.