CRP are dreptate cind taxeaza comportamentul de simbata al lui Traian Basescu fata de jurnalista de la Antena 1; de asemenea, cind formuleaza ca „exista o traditie de dispret si ura fata de jurnalisti a clasei politice". In fine, chiar daca presedintele i-a inapoiat Andreei Pana telefonul buclucas, e util sa vedem si ce rezultat poate avea plingerea penala a CRP indreptata impotriva lui Traian Basescu.

CRP merge insa prea departe: recomanda ca joi - la reinstalarea in functia de presedinte dupa demersul esuat de suspendare - declaratiile si imaginile cu Traian sa fie boicotate de audiovizual, iar vineri, de presa scrisa. Sa fim seriosi si sa nu reducem situatia la un joc al frustrarilor si al revanselor personale. Cristian Tudor Popescu si institutia pe care o conduce au tacut in multe alte cazuri, la fel de grave, conservind perceptia ca avem de-a face cu o institutie bizara, care tresare din cind in cind din amorteala si conformism, lansind public recomandari strategic plasate.

Prin tacerea cu care a boicotat rezolvarea unor probleme grave ale mass-media si prin dubla masura pe care o propune, CRP insusi si-a subminat serios boicotul.