Sedinta Birourilor Permanente reunite, ce urma sa se desfasoare ieri la ora 15.00, a fost suspendata, din cauza ca rezultatele referendumului din 19 mai au intarziat sa ajunga la Curtea Constitutionala. Biroul Electoral Central a intarziat ieri sa
Sedinta Birourilor Permanente reunite, ce urma sa se desfasoare ieri la ora 15.00, a fost suspendata, din cauza ca rezultatele referendumului din 19 mai au intarziat sa ajunga la Curtea Constitutionala. Biroul Electoral Central a intarziat ieri sa trimita rezultatele referendumului cu privire la demiterea din functie a presedintelui Traian Basescu. Parlamentul a decis convocarea sedintei Birourilor reunite ale celor doua Camere ieri, in ideea ca avizul Curtii Constitutionale ar fi parvenit parlamentarilor pana la ora 15.00, astfel fiind posibila convocarea, pentru astazi, a sedintei comune de plen. In aceste conditii, daca sedinta Birourilor Permanente reunite are loc astazi, sedinta de plen comun va fi convocata maine dupa-amiaza sau joi.
Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a declarat ieri ca interimatul la sefia statului se va incheia cel mai probabil joi, cand Traian Basescu trebuie sa plece la o reuniune internationala, maine, Parlamentul urmand sa ia act de raportul Curtii Constitutionale privind validarea referendumului.
Traseul documentelor
Biroul Electoral Central va trimite rezultatele referendumului la Curtea Constitutionala, care urmeaza sa valideze rezultatul de mentinere a lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei. Rezultatele centralizate la nivel national de catre Biroul Electoral Central, cuprinzand numarul voturilor valabil exprimate se inainteaza, cu paza militara, la Curtea Constitutionala, in termen de 24 de ore de la incheierea centralizarii, potrivit Legii 3/2000 privind referendumul. Curtea Constitutionala prezinta Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national si confirma rezultatele acestuia.
Hotararea Curtii Constitutionale va fi publicata in Monitorul Oficial.
Rezultatul nesemnat de PC, PNL si PRM
Biroul Electoral Central a transmis ieri dupa-amiaza rezultatele referendumului la Curtea Constitutionala, care urmeaza sa valideze rezultatul de mentinere a lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei. Delegatul liberal in BEC, Ion Brad, a declarat ca procesul-verbal cu privire la rezultatele referendumului a fost semnat de presedintele BEC, de ceilalti sase judecatori si de delegatul PD. Delegatii PSD si UDMR au semnat procesul-verbal cu obiectiuni, observatiile referindu-se la faptul ca nu au avut documentele de la sectiile din strainatate in original si ca nu au primit listele suplimentare, ci doar numarul celor trecuti pe listele suplimentare. Reprezentantul PRM a specificat pe procesul-verbal ca refuza sa semneze, iar cei ai PC si PNL nu au semnat deloc. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.