Au fost numarati 50 de morti, intre care sase civili si doi copii, si peste 70 de raniti. Luptele s-au desfasurat in periferiile campului cu refugiati palestinieni Nahar El-Bard, si la Tripoli, al doilea oras ca marime din Liban. Luptele au izbucnit
Au fost numarati 50 de morti, intre care sase civili si doi copii, si peste 70 de raniti. Luptele s-au desfasurat in periferiile campului cu refugiati palestinieni Nahar El-Bard, si la Tripoli, al doilea oras ca marime din Liban. Luptele au izbucnit in momentul in care politia si armata libaneza au asaltat o casa din centrul Tripoli, in care se banuia ca se ascunde banda care jefuise 125.000 de dolari de la o banca libaneza, cu o zi in urma. Locatarii casei, inarmati, au refuzat sa se predea, si schimburile de focuri s-au extins in tot orasul si in lagarul de refugiati din apropiere. Armata libaneza a pus in actiune tancuri si mortiere si luptele continua. Organizatia Fatah El-Islam s-a rupt din Fatah, si s-a coalizat cu rezistenta suniita din Liban si Irak, fiind subventionata de Ossama bin Laden. Se banuie ca aceasta noua celula terorista este manipulata de serviciile informationale siriene si de fortele Hezbollah. Morti si raniti au fost inregistrati si in Gaza, unde armata si serviciile secrete israeliene au revenit la politica "lichidarilor selective". Aceasta ca urmare a deciziei de a inaspri replica impotriva lansatorilor de rachete "Qassam" asupra asezarilor din sudul Israelului. De ieri, nu numai combatantii inarmati sunt tinta lunetistilor si rachetelor lansate de helicopterele israeliene de atac, ci si civilii, responsabilii politici Hamas si ai "Jihadului Islamic". Guvernul nu a permis armatei sa atace terestru Gaza, dar i-a cerut generalului Ioav Galant, comandantul Frontului de Sud "idei si propuneri noi" in problema rachetelor Qassam si a "starii de urgenta" proclamata in cateva localitati si kibuturi din sudul Israelului. (Tesu SOLOMOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.