Astfel, pentru infiintarea, intretinerea si recoltarea culturilor agricole, valoarea subventiei variaza intre 16% si 7% din volumul creditului, care trebuie sa tina seama de cheltuielile medii de productie calculate de Ministerul Agriculturii. Cea ma
Astfel, pentru infiintarea, intretinerea si recoltarea culturilor agricole, valoarea subventiei variaza intre 16% si 7% din volumul creditului, care trebuie sa tina seama de cheltuielile medii de productie calculate de Ministerul Agriculturii. Cea mai mare subventie se da pentru grau, secara si culturi furajere (16%), cheltuielile medii pentru grau, de exemplu, fiind stabilite la 1633 de lei/ha. Pentru in si canepa, cheltuielile medii sunt estimate la 1700 de lei/ha, subventia fiind minima, de 7%. Pentru legumele de camp, statul subventioneaza 9,5% din valoarea creditului, cheltuielile medii fiind stabilite la 200.000 de lei/ha. Beneficiaza de subventii si culturile de floarea soarelui (8%), soia (9,5%), sfecla de zahar (11%), porumb (9,5%), orez (11%), cartof (9,5%).
Pentru intretinerea si recoltarea plantatiilor, nivelul subventiei variaza intre 16 % si 9,5%. In aceasta categorie intra plantatiile pomicole samburoase (15%) si semintoase (13,5%), arbusti (9,5%), capsuni (9,5%) si viticole (16%). Ministerul Agriculturii va subventiona creditele luate pentru achizitionarea si producerea puilor de carne si oua (4,5%), a purceilor pentru ingrasat (9%), a mieilor (5,5%), a viteilor si manjilor (16%), a materialului de populare piscicola (16%) si pentru familii de albine (16%). Se subventioneaza si toate celelalte materiale si activitati necesare in zootehnie, cu niveluri cuprinse intre 4,5 si 16% din valoarea creditului contractat.
Creditul trebuie returnat in 360 de zile, iar subventia este acordata la terminarea rambursarii acestuia, daca au fost indeplinite anumite conditii, cea mai importanta referindu-se la respectarea graficului de rambursare. Subventiile vor fi acordate in limita stabilita prin bugetul Ministerului Agriculturii. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.