Jimmy Carter considera administratia George W. Bush „cea mai rea din istorie", iar Casa Alba ii raspunde taios.

Fostul presedinte american Jimmy Carter a declarat, intr-un interviu publicat de presa americana, ca administratia actuala este cea mai slaba din istorie in ceea ce priveste impactul negativ asupra imaginii SUA in lume. „Inversarea valorilor fundamentale ale Americii, asa cum au fost ele exprimate de administratiile precedente, a fost cea mai tulburatoare pentru mine", a afirmat Carter intr-un interviu in "The Arkansas Democrat-Gazette".

Carter l-a criticat, intr-o declaratie acordata BBC, si pe Tony Blair pentru relatiile strinse cu Bush, in special in legatura cu razboiul din Irak. „Abominabil. Loialitate oarba, aparent servitudine", a raspuns Carter, intrebat cum ar caracteriza relatia dintre Blair si Bush. „Cred ca sustinerea aproape absoluta a Marii Britanii pentru politicile proaste ale presedintelui Bush in Irak a reprezentat o mare tragedie pentru lume", a spus fostul lider american. Jimmy Carter, sef al statului intre 1977 si 1981, a fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace in 2002 pentru actiunile sale caritabile. El a fost un critic vehement al invaziei din Irak, inca de la inceput, in 2003.

Casa Alba a raspuns acuzatiilor formulate de fostul presedinte. Purtatorul de cuvint al Casei Albe, Tony Fratto, a declarat ca aceste critici „personale" ale lui Carter sint deplasate. „Cred ca este trist. Si mai consider ca se dovedeste a fi din ce in ce mai irelevant prin astfel de comentarii", a adaugat el.

Carter este un critic vechi al lui Bush, dar Casa Alba s-a abtinut, de cele mai multe ori, sa raspunda acuzatiilor sale. De data aceasta s-a renuntat la respectul pe care presedintii in functie il arata, in mod traditional, predecesorilor lor. E adevarat insa ca nici un alt fost presedinte nu a criticat atit de deschis un sef al statului in functie.