Ministrul Comunicatiilor a aflat ieri, oficial ,care sint acuzatiile pe care i le aduce Parchetul General.

Surse din preajma presedintelui afirma ca Traian Basescu il va suspenda din functie, zilele urmatoare, pe ministrul Comunicatiil
Ministrul Comunicatiilor a aflat ieri, oficial ,care sint acuzatiile pe care i le aduce Parchetul General.

Surse din preajma presedintelui afirma ca Traian Basescu il va suspenda din functie, zilele urmatoare, pe ministrul Comunicatiilor. Nagy insa a spus ieri, la iesirea de la Parchet, ca este convins ca nu va fi suspendat de presedinte. El a reafirmat ca este nevinovat. In 8 mai, presedintele declara, la o dezbatere, ca el crede in nevinovatia ministrului Comunicatiilor, dar ca, in momentul inceperii urmaririi penale impotriva lui Nagy, va semna decretul de suspendare din functie a acestuia. Nagy a spus ca la Parchet a primit o copie dupa rezolutia de punere sub invinuire si ca urmeaza sa se prezinte pentru audiere pe 11 iunie.

Nagy Zsolt este acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si de tradare prin transmitere de secrete in dosarul privatizarilor strategice, in care mai este invinuit si fostul ministru al Economiei Codrut Seres. Potrivit Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Nagy ar fi verificat permanent daca discutiile telefonice ale acuzatilor de spionaj si constituire a unui grup infractional sint monitorizate. El a negat in permanenta aceste acuzatii. In 20 martie 2007, presedintele Traian Basescu i-a trimis ministrului Justitiei de la acea vreme, Monica Macovei, acordul sau pentru cercetarea penala a lui Nagy. Acest acord este prevazut de legea raspunderii ministeriale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.