Andrei Iucinu intentioneaza sa-si schimbe numele, dupa ce Tribunalul Bucuresti a hotarit ieri ca este fiul natural al lui Dumitru Tinu.

Tribunalul Bucuresti a decis ieri ca Andrei Iucinu este fiul legitim al lui Dumitru Tinu, fostul director al ziarului „Adevarul". Judecatorii au respins astfel apelul prin care Ana-Maria Tinu contesta decizia similara data in urma cu trei ani de Judecatoria Sectorului 1 al Capitalei.

„Cit mai repede posibil vreau sa-mi schimb numele in Tinu. Nu stiu exact ce presupune asta. Voi vorbi cu avocatul meu. Intentionez sa atac certificatul de mostenitor si sa anulez actele de vinzare-cumparare pe care sora mea le-a facut cu Dinu Patriciu", ne-a declarat ieri Andrei Iucinu.

Oficialii Directiei de Evidenta Informatizata a persoanei sint de parere ca Andrei Iucinu mai are de asteptat pina sa devina Andrei Tinu. Hotarirea Tribunalului poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel in termen de 15 zile de la instiintarea partilor.

Chiar si in cazul in care decizia va deveni definitiva si irevocabila, schimbarea numelui ar putea fi o problema, sustin aceleasi surse. Mai intii, Andrei trebuie sa treaca pe la primarie pentru a schimba certificatul de nastere in care in loc de numele tatalui nu este decit o liniuta.

Iucinu va depinde apoi de o semnatura - cea a primarului general al Capitalei. Dumitru Tinu, fostul director si actionar majoritar al cotidianului „Adevarul", a murit pe 1 ianuarie 2003, intr-un accident de masina pe DN 1.