La Botosani cinta o formatie rock condusa de un politist de la Investigatii Criminale.

Inspectorul Gelu Graur are 28 de ani si activeaza in cadrul Serviciului de investigatii criminale al Politiei Botosani. Face parte dintr-o familie in care, spune el, „muzica are un rol important". Tatal este lautar, iar fratele a absolvit un liceu de muzica, asa ca nu a putut face nota discordanta.

A cintat inca din Academie, unde a cistigat o multime de premii la concursuri organizate de Ministerul Administratiei si Internelor. Dupa ce si-a terminat studiile, nu a vrut sa renunte la rock si, alaturi de trei liceeni, a pus bazele formatiei Stilton Band. „Pe baieti i-am cunoscut la un bal al bobocilor. Cintau extraordinar de bine individual, dar foarte prost impreuna. La inceput nu le-am spus unde lucrez si am facut mai in stinga repetitie in joaca", rememoreaza Gelu Graur inceputurile trupei.

Stilton Band este una dintre putinele formatii din nordul Moldovei care cinta rock (Elvis Presley, dar si compozitii proprii), iar solicitarile pentru concerte au inceput sa curga. Seara, inspectorul de politie devine vocal si cinta la baluri ale bobocilor, concursuri de miss, receptii organizate de firme. Cei de la Zdob si Zdub i-au avut in deschidere, iar Compact le-a propus sa cinte acelasi lucru in cadrul turneelor pe care formatia le va avea in Moldova.

Baietii cinta gratis, desi trupa se autofinanteaza si nu are un studio in care sa faca repetitii. Ultimul concert l-au sustinut chiar de Ziua Politiei, in fata tuturor politistilor botosaneni. Pentru solistul vocal semnificatia zilei a fost dubla. A fost avansat, dar le-a aratat si colegilor valentele muzicale pe care le poseda. „M-a surprins reactia colegilor. Am fost indelung aplaudati si nu din complezenta", se mindreste Gelu Graur.

Lui Gelu ii este greu uneori sa impace munca si muzica: „Aveam un concert programat la 8 si jumatate seara, iar la 8 si 25 s-a dat alarma. M-am urcat in masina si am venit la serviciu. Meseria de politist este cea pentru care m-am pregatit si pe care doresc sa o practic". Ca se descurca bine cu amindoua, sta marturie declaratia superiorilor sai. „Pina acum, activitatea sa nu a fost afectata si noi chiar sintem mindri ca avem un asemenea om care imbina atit de bine meseria de politist cu pasiunea pentru muzica", afirma subcomisarul Manuela Ieremie, purtator de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie.