Virgil Iantu a revenit ca prezentator, cu un tip de emisiune care l-a consacrat - concurs de cunostinte generale.

De data aceasta, Virgil Iantu prezinta o emisiune care combina cele doua productii cu care a intrat in constiinta publicului: „Vrei sa fii miliardar?" si „Copiii spun lucruri trasnite". Este vorba despre „Te crezi mai destept?", care a debutat in premiera europeana duminica trecuta pe Prima TV. Emisiunea este replica romaneasca a productiei de succes din SUA transmisa pe canalul FOX, „Are you smarter than a 5th grader?", si masoara cunostintele adultilor acumulate in scoala generala in primii cinci ani de studiu. Concurentii sint ajutati, dupa un anumit algoritm, de cinci copii inteligenti de clasa a V-a (Radu, Andrei, Alexandru, Mihaela si Andreea) si pot cistiga, daca raspund corect la toate cele zece intrebari, suma finala de 100.000 de lei. Participantii sint pusi in postura de a fi din nou elevi, iar intrebarile cu care sint „scosi la tabla" sint din materiile studiate in ciclul primar: limba romana, geografie, istorie, matematica, muzica, arta, stiintele naturii sau chiar sport.

Desi poate parea un lucru simplu, nu este deloc asa, iar eventuala comparatie cu cei cinci copii in virsta de 12 ani nu prea pune concurentul intr-o lumina favorabila. Vorbind despre acest lucru, Virgil Iantu ne-a declarat: „Copiii sint foarte inteligenti, carismatici si foarte relaxati. Chiar trebuie sa ai curaj sa «te pui cu ei». Concurentii care s-au inscris in emisiune, ca de altfel multi dintre noi, cred despre acest concurs ca este usor, intrebarile referindu-se strict la primii cinci ani de studiu. Veti constata cu surprindere ca multe dintre cunostintele asimilate in acea perioada au fost de mult uitate, iar rolul copiilor in emisiune este unul foarte important. Daca in timpul show-ului ei trebuie sa ii ajute pe concurenti sa cistige premiul pus in joc, in culise lucrurile se schimba putin, unii concurenti fiind pusi in dificultate de copii, care fac tot felul de sotii".

Spre deosebire de „Vrei sa fii miliardar?", unde decorul si formatul emisiunii transmiteau o atmosfera tensionata, de data aceasta, dupa cum observa si Iantu, „atmosfera e relaxata si umorul e la loc de cinste". Duminica trecuta, „Te crezi mai destept?" a debutat cu dreptul: a avut o audienta medie de 4 puncte rating si un virf de 6.4 rating la nivel urban.