Cele două companii ar putea realiza un serviciu online pentru afaceri care să combine aplicațiile de e-mail și mesagerie instantanee ale Google cu aplicațiile de administrare a clienților oferite de Salesforce.com, scrie Wall Street Journal, care atribuie informația unor surse anonime. Google și Salesforce.com iși vor anunța oficial parteneriatul peste cateva săptămani.
Salesforce.com oferă companiilor acces la o aplicație online de management al bazei de date cu clienți existenți și potențiali. Firma a fost fondată in 1999, in San Francisco, de un fost director de marketing al Oracle. Compania oferă servicii unui număr de 29.800 de firme și are aproximativ 646.000 de utilizatori abonați. In anul 2005, Salesforce.com a realizat incasări de 300 de milioane de dolari.
Google a inregistrat in 2006 venituri totale de peste zece miliarde de dolari și un profit net de aproximativ trei miliarde de dolari. Compania are peste 10.600 de angajați in intreaga lume. Google este liderul mondial in căutarea de date prin internet și răspunde zilnic la peste 100 de milioane de căutări. De curand, Google a fost numit cel mai valoros brand din lume, devansand companiile General Electric și Microsoft.