Handbalul feminin romanesc a mai dat, duminica seara, o lovitura importanta, detinatoarea eventului national, Oltchim Rm. Valcea, reusind sa cucereasca Cupa Cupelor dupa o disputa de infarct cu gruparea norvegiana Byasen Trondheim. Din pacate, cateva
Handbalul feminin romanesc a mai dat, duminica seara, o lovitura importanta, detinatoarea eventului national, Oltchim Rm. Valcea, reusind sa cucereasca Cupa Cupelor dupa o disputa de infarct cu gruparea norvegiana Byasen Trondheim. Din pacate, cateva ore mai tarziu, in timp ce valcencele sarbatoreau performanta din cupele europene in vila de la Olanesti a fostului dictator Ceausescu, o alta echipa romaneasca, "U" Jolidon Cluj, rata lamentabil castigarea Challenge Cup, fiind depasita de echipa sarba Naisa Nis la numarul de goluri marcat in deplasare.
Cu un buget anual urias pentru handbalul romanesc, dar modest pentru marile "forte" din Europa, Oltchim investind in acest an ceva mai mult de 1,5 milioane de euro, echipa pregatita de Gheorghe Tadici si-a atins toate cele trei obiective propuse pentru acest sezon. A castigat Cupa Romaniei, a intrat in posesia laurilor Ligii Nationale, iar duminica seara, a reusit sa cucereasca al treilea trofeu european din istoria clubului, castigand finala Cupei Cupelor in fata campioanei Norvegiei. Bucuria ce a urmat dupa fluierul final din returul finalei a fost fara margini, cei peste 2500 de fani adunati in tribunele Salii Sporturilor "Traian" inundand arena de joc pentru a le atinge pe campioane, spre disperarea SPP-istilor veniti sa asigure securitatea presedintelui Traian Basescu. "Am facut un sezon foarte bun si am avut o serie de recorduri. Vreau ca anul viitor sa apara o echipa romaneasca in Liga Campionilor si sa aiba tot un asemenea parcurs, daca s-ar putea, chiar noi. Ma bucur pentru rezultat, atat pentru Cupa Cupelor, cat si pentru campionatul Romaniei. Am castigat campionatul si putem intra in Liga Campionilor", a spus fericit Tadici, adaugand ca va fi mult mai greu, deoarece din sezonul viitor, EHF a decis schimbarea calendarului, campioana Romaniei urmand sa joace intr-o serie preliminara pentru a accede in grupele Ligii. La randul ei, eroina finalei, portarul Luminita Hutupan-Dinu, a concluzionat: "Dupa atata munca au aparut si satisfactiile. Sunt fericita pentru cele trei trofee castigate si cred ca daca vom munci la fel de bine vom face treaba buna si in grupele Ligii Campionilor." Scapati de tensiunea finalei, jucatoarele si oficialitatile au sarbatorit cateva ore la vila de la Olanesti a fostului dictator Ceausescu, iar o mare parte din lot a raspuns, ieri, convocarii la echipa nationala. "O luam de la capat! Urmeaza cele mai importante jocuri pentru handbalul feminin romanesc, meciurile de baraj cu Suedia pentru calificarea la Mondialele din Franta", a mai spus Tadici. Pentru senzationala performanta europeana, titularele din Valcea vor fi recompensate cu peste 40.000 RON, premiile urmand a fi cumulate de la club, cate 20.000 RON, Primarie, care pune la bataie un bonus total de 300.000 RON, si Guvern, care a anuntat prin premierul Tariceanu ca va acorda cate 2000 de euro fiecarei sportive.
Cosmarul din Challenge Cup
In vreme ce Oltchim sarbatorea cucerirea celui de-al treilea trofeu din acest sezon, in Serbia, "U" Jolidon Cluj rata in-extremis castigarea Challlenge Cup, dupa ce a cedat inexplicabil in fief-ul gruparii Naisa Nis, cu 21-30 (11-17). Desi porneau ca favorite, avand un avantaj de noua goluri din tur, scor 32-23, clujencele pregatite de Covaciu au deziluzionat in retur, fiind invinse la aceeasi diferenta in urma golului marcat in ultimele secunde de joc de interul Filipovic. Astfel, conform criteriului EHF, Naisa Nis a intrat in posesia trofeului continental gratie numarului mai mare de goluri inscris in deplasare. Din pacate, dupa un debut furtunos, clujencele au cedat prea usor initiativa si s-au trezit conduse la pauza la o diferenta care nu reflecta diferenta de valoare dintre cele doua grupari: 17-11. La reluare, partida s-a transformat intr-un razboi total, cu aparari extrem de agresive, arbitrii dictand chiar si eliminarea definitiva a vedetei Bartosici, in min. 40. Cu trei minute inainte de final, Senocico, cea mai pragmatica jucatoare clujeana, cu sapte reusite, reduce diferenta la 20-27, dar gazdele riposteaza prin Filipovici, care inscrie de la 7 m. Au urmat doua momente importante in economia jocului, cu Busuioceanu care a ratat singura cu portarul advers, in vreme ce Cucuian a blocat din nou un atac al gazdelor. Dupa o alta ratare care l-a isterizat pe antrenorul Covaciu, Micici inscrie cu 35 de secunde inainte de final si arunca tribunele in aer, tabela indicand 29-20. Cand nimeni nu se mai astepta, Gherman scoate o aruncare de la 7 m, Bucuioceanu inscrie pentru 29-21, scor la care "U" Cluj intra in posesia trofeului, dar Filipovici gaseste o noua bresa in defensiva adversa si ingheata tabela la 30-21, spre deziluzia bancii noastre tehnice, care asista neputincioasa la un esec neasteptat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.