Consiliul Concurentei va analiza o tranzactie care vizeaza obtinerea controlului in comun indirect asupra firmei Continental Hotels Investments Bucuresti de catre companiile Moonbright Limited, controlata de PPF, si Crossbrook Limited din Cipru, firm
Consiliul Concurentei va analiza o tranzactie care vizeaza obtinerea controlului in comun indirect asupra firmei Continental Hotels Investments Bucuresti de catre companiile Moonbright Limited, controlata de PPF, si Crossbrook Limited din Cipru, firma infiintata de familia Enache.
Radu Enache, impreuna cu membri ai familiei sale, controleaza lantul hotelier Continental si a anuntat recent ca va investi, in urmatorii trei ani, peste 130 de milioane de euro pentru constructia si modernizarea unor hoteluri de doua, trei si patru stele, din care aproximativ 50 de milioane de euro pentru amenajarea a sapte hoteluri sub marca Ibis. Operatiunea de concentrare economica analizata de Consiliul Concurentei are la baza cedarea de catre Crossbrook Limited catre Moonbright Limited a unui pachet de actiuni detinut la Conti Hotels Investments, firma care controleaza Continental Hotels Investments. In urma acestei tranzactii, forma de control asupra Continental Hotels Investments trece de la control unic la control in comun. Potrivit datelor Registrului Comertului, Moonbright detine 28,17% din actiunile Conti Hotels Investments, iar Crossbrook diferenta. Moonbright este o societate vehicul al societatii PPF Investment, infiintata in scopul acestei concentrari economice, si care are ca obiect de activitate, printre altele, desfasurarea afacerilor unei societati de tip holding si ale unei societati de investitii. Crossbrook este o societate vehicul constituita de asemenea in scopul acestei concentrari economice, apartinand familiei Enache, care controleaza si lantul hotelier Continental Hotels. Potrivit Consiliului Concurentei, Crossbrook indeplineste activitatile unei societati de investitii.
"Daca va fi cazul, Consiliul Concurentei va solicita completarea notificarii cu datele si informatiile pe care le considera necesare pentru a analiza compatibilitatea operatiunii notificate cu un mediu concurential normal. O decizie cu privire la aceasta operatiune de concentrare economica urmeaza a fi luata, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este considerata efectiva", declara reprezentantii concurentei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.