Iosif Constantin Dragan, unul dintre cei mai bogati romani, planuieste dezvoltarea afacerilor din Romania.

Compania Butan Gas isi va diversifica portofoliul de afaceri din Romania, anunta fondatorul companiei, Iosif Constantin Dragan. „Vom investi in Romania in imobiliare si in energii alternative. Viitorul apartine energiilor alternative, cum ar fi cea eoliana, solara si cea biodiesel, si vom investi in acest domeniu. Asta nu inseamna ca vom renunta la businessul cu GPL, pe care vom continua sa-l dezvoltam. De asemenea, vom dezvolta in urmatorii ani in Romania mai multe proiecte imobiliare", a declarat agentiei MEDIAFAX Iosif Constantin Dragan, la resedinta sa din Palma de Mallorca.

Profitul imobiliar atrage in continuare investitori din toate domeniile. Astfel, compania Butan Gas va face investitii de sute de milioane de euro in acest sector. Grupul detine deja mai multe terenuri in portofoliu, pe care va dezvolta in urmatorii ani mai multe proiecte imobiliare. „In urmatorii trei ani, vom investi numai in Bucuresti peste 200 de milioane de euro in constructia de apartamente si cladiri de birouri", afirma presedintele executiv al Butan Gas, Daniela Veronica Gusa de Dragan. Nu s-au dat detalii cu privire la caracteristicile viitoarelor imobile.

Sume consistente vor fi cheltuite si pentru dezvoltarea afacerii cu GPL. „Vom continua in Romania investitiile in dezvoltarea capacitatii de stocare si transport de GPL, unde, pina in 2010, vom investi 31 de milioane de euro. Pentru diversificarea afacerilor, vom investi si in energii alternative. Romania ofera oportunitati naturale favorabile producerii de energie eoliana, neexploatate inca suficient. Pina in anul 2009, Butan Gas va pune in functiune in Romania prima unitate de productie a unui astfel de tip de energie", a mai spus Veronica Gusa de Dragan, citata de MEDIAFAX. Pe de alta parte, desi in ultimii ani au existat zvonuri potrivit carora Butan Gas ar putea fi achizitionata de catre o alta companie, Iosif Constantin Dragan neaga vehement acest lucru, spunind ca afacerile pe care le-a creat nu sint de vinzare.

Conform „Top 300 Capital", Iosif Constantin Dragan se afla pe prima pozitie in clasamentul celor mai bogati romani, cu o avere estimata la

1,6 miliarde de dolari.