Conform publicatiei britanice, Brown ar putea decide in acest sens in primele 100 de zile dupa preluarea sefiei Partidului Laburist si, implicit, a Cabinetului londonez. Dupa un deceniu de putere, Tony Blair, care a sprijinit decizia americana de inv
Conform publicatiei britanice, Brown ar putea decide in acest sens in primele 100 de zile dupa preluarea sefiei Partidului Laburist si, implicit, a Cabinetului londonez. Dupa un deceniu de putere, Tony Blair, care a sprijinit decizia americana de invadare a Irakului in martie 2003, ii va preda stafeta guvernarii actualului ministru de Finante, Gordon Brown, pe data de 27 iunie. In acest moment mai sunt, inca, detasati in Irak aproximativ 5500 de militari britanici, fata de 7100 cat numara, anul trecut, contingentul. Seful diplomatiei de la Bagdad, Hoshyar Zebari, aflat, ieri, intr-o vizita-surpriza in Australia, a facut apel la fortele coalitiei internationale sa nu "abandoneze" Irakul, in conditiile in care aceasta tara se confrunta cu problema stringenta a insurgentilor, care intretin climatul de violenta sangeroasa in tara.
Ministerul irakian de Interne a dispus ca, in termen de 60 de zile, toti fostii colaboratori ai serviciilor secrete din perioada regimului Saddam Hussein sa se inscrie in evidenta politiei din localitatile de resedinta. In caz contrar, acestia vor fi acuzati de colaborare cu insurgentii si vor fi urmariti in justitie, conform legilor antiteroriste in vigoare, noteaza Reuters. In schimb, cei care vor respecta dispozitia ministeriala vor primi slujbe in domeniul in care au activat in perioada vechiului regim sau vor fi trecuti, oficial, in rezerva. Dispozitia respectiva se refera si la agentii din strainatate ai serviciilor de informatii ale fostului regim irakian. (Ileana CORNEA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.