Un nou sit arheologic a fost gasit din intimplare.

Trei morminte romane au fost descoperite in regiunea engleza in timpul unor sapaturi de rutina, efectuate in vederea largirii unui drum. Arheologul Tim Allen de la Oxford University a afirmat ca unul dintre corpurile incinerate i-a apartinut probabil unei persoane de rang inalt.

Se stia ca in zona respectiva exista „urme" romane, dar se credea ca e vorba de o ferma modesta, nu de o necropola. „La nivelul cel mai jos al mormintului am dat peste minerele metalice ale unei placi de lemn, apoi peste un set de 23 de piese din sticla si peste doua zaruri din os, ceea ce sugereaza ca este vorba despre un joc", a adaugat arheologul. O brosa si o jumatate de porc, probabil hrana pentru viata „de dupa", erau celelalte artefacte descoperite in primul loc de veci, alaturi de ramasitele unui cadavru, cel pe care arheologii il considera VIP. Al doilea mormint continea 15 oale, o cana de bronz, o brosa si resturile unui alt corp incinerat.

Cit despre al treilea, patrimoniul sau avea cinci oale, o cutie de lemn cu o oglinda din bronz, citeva inele de cupru, o sticla pentru ulei si ustensile pentru machiaj, alaturi de ramasitele unui corp incinerat. O parte din craniu a supravietuit incinerarii, suficient cit sa ii convinga pe arheologi ca persoana era de sex feminin. Artefactele pot fi vazute de public la centrul Shorne Wood Country Park din Gravesend.