Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va trece in subordinea Ministerului Agriculturii, cu intreaga structura actuala, in circa doua saptamani, potrivit ministrului de resort, Decebal Traian Remes, informe
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va trece in subordinea Ministerului Agriculturii, cu intreaga structura actuala, in circa doua saptamani, potrivit ministrului de resort, Decebal Traian Remes, informeaza Mediafax. El a afirmat ca recomandarea Comisiei Europene este ca ANSVSA sa fie transferata cu intreaga structura, in contextul in care la Bucuresti a fost pusa in discutie varianta ca institutia sa fie divizata, activitatile de siguranta alimentului urmand sa fie preluate de Ministerul Sanatatii, iar cele din domeniul sanitar-veterinar de Ministerul Agriculturii.
Autoritatea se afla in prezent in subordinea Cancelariei premierului.
El a adaugat ca angajatii ANSVSA nu se opun transferului in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), dar nici nu sunt "prea entuziasmati". "Nu am vazut un entuziasm foarte mare din partea lor de a trece la Agricultura, nici o rezistenta foarte mare", a incheiat ministrul. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.