Israelul a decretat, ieri, stare exceptionala in localitatile din sudul tarii afectate de tirurile de rachete palestiniene, prerogativele civile in aceste zone, fiind preluate de armata. Fortele armate pot ordona si inchiderea scolilor, a institutiil
Israelul a decretat, ieri, stare exceptionala in localitatile din sudul tarii afectate de tirurile de rachete palestiniene, prerogativele civile in aceste zone, fiind preluate de armata. Fortele armate pot ordona si inchiderea scolilor, a institutiilor publice, a companiilor private sau publice, precum si blocarea cailor de acces in caz de necesitate.
Miscarea islamista Hamas si partidul Fatah, al presedintelui Mahmud Abbas, au incheiat, sambata, un nou acord pentru incetarea focului in Fasia Gaza. Acesta este cel de-al cincilea acord de incetare a focului incheiat intre cele doua formatiuni, de la 13 mai. Cele patru acorduri precedente au fost incalcate. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.