Sahistul roman a reusit sa faca remiza cu indianul Krishnan Sasikiran, liderul clasamentului in superturneul de la Sofia.

Cu o runda inainte de gongul final, sahistul roman Dieter Nisipeanu ocupa pozitia a 5-a in clasamentul superturneului M-Tel Masters de la Sofia, la egalitate de puncte (4, 1/2) cu alti trei concurenti: Veselin Topalov, Gata Kamsky si Shakhriyar Mamedyarov si la doar o remiza de lider.

Revansa obtinuta in fata englezului Michael Adams, in runda a 8-a a intrecerii, a fost urmata pentru marele maestru roman de remiza in 42 de mutari cu liderul clasamentului, indianul Krishnan Sasikiran. In varianta Maroczy, a apararii siciliene, Sasikiran, cu piesele albe, a avut avantaj in jocul de mijloc, dar intrind in criza de timp, i-a permis lui Nisipeanu sa egaleze situatia. „A fost un turneu puternic si cred ca am reusit sa fac fata cu brio adversarilor mei. O victorie in aceasta competitie reprezinta un cistig de imagine pentru sahistul respectiv. Sper ca aceasta sa nu fie singura mea participare la concursul de la Sofia, pentru ca mi-a placut tare mult aici’’, a spus Nisipeanu. Duminica seara, romanul a jucat in ultimul meci al mastersului de la Sofia impotriva azerului Mamedyarov.