Actionarii aQuantive vor primi o suma de 66,50dolari pe actiune, in numerar, aceasta oferta fiind dubla fata de pretul la care actiunile companiei au inchis sedinta bursiera de joi.
La mijlocul lunii aprilie, Google anunta ca va plati 3,1 miliarde dolari pentru firma de publicitate online DoubleClick Inc, cea mai costisitoare achizitie a grupului specializat in cautari pe internet care inceraca astfel sa se extinda pe o piata publicitara dominata de Yahoo Inc.
Anumiti analisti sunt de parere ca Google a platit un pret mult prea mare pentru DoubleClick, insa analistul RBC Capital Markets, Jordan Rohan, a declarat ca aceasta tranzactie a fost strategica pentru Google, care nu isi permitea ca aceasta firma sa fie preluata de Microsoft.
Aceasta achizitie majoreaza pozitia ocupata de Google pe piata publicitatii online, ce contabilizeaza jumatate din marketingul online. In urma cu doua luni, Yahoo a semnat un contrcat si cu NBC Universal privind extinderea unui parteneriat publicitar cu iVillage, urmand a promova toate proprietatile online detinute de Viacom.