Ieri, pentru a doua zi consecutiv, trupele libaneze si militanti palestinieni au continuat confruntarile armate in zona orasului Tripoli.Violentele din ultimele doua zile, considerate cele mai sangeroase de la sfarsitul razboiului civil din perioada
Ieri, pentru a doua zi consecutiv, trupele libaneze si militanti palestinieni au continuat confruntarile armate in zona orasului Tripoli.Violentele din ultimele doua zile, considerate cele mai sangeroase de la sfarsitul razboiului civil din perioada 1975-1990, au facut cel putin 50 de morti, dintre care 23 de militari libanezi si zece civili, si 70 de raniti.     Violentele din ultimele doua zile, considerate cele mai sangeroase de la sfarsitul razboiului civil din perioada 1975-1990, au facut cel putin 50 de morti, dintre care 23 de militari libanezi si zece civili, si 70 de raniti. Oamenii au fost ucisi in apropierea taberei de refugiati palestinieni de la Nahr al-Bared (in nordul tarii), unde isi are "cartierul general" gruparea Fatah al-Islam, o organizatie palestiniana creata anul trecut in Siria, si sprijinita, potrivit unor surse, de reteaua Al-Qaida si de serviciile secrete siriene.   Armata libaneza nu are dreptul sa intre in taberele de refugiati palestinieni, protejate de un acord semnat in urma cu 38 de ani. Din acest motiv, fortele libaneze si-au intensificat prezenta in apropierea acestor tabere. Incidentele de duminica au pornit chiar din zona taberei de la Nahr al-Bared, unde, potrivit unor martori, un post al armatei libaneze a fost atacat de militanti din Fatah al-Islam.     OPERATIUNI EXTINSE. Confruntarile intre cele doua tabere s-au extins de la Tripoli la Beirut. O femeie si-a pierdut viata si alte 12 persoane au fost ranite duminica seara in explozia unei bombe de 9,9 kilograme, amplasata intr-o parcare din cartierul Ashrafieh, din estul Capitalei libaneze. Duminica dimineata, Fatah al-Islam amenintase ca "va deschide portile focului" in Liban si a cerut armatei libaneze sa se abtina de la "actiuni provocatoare". Autoritatile locale sustin ca declansarea luptelor din ultimele zile are legatura cu anuntata intentie a Organizatiei Natiunilor Unite de a crea in Liban un tribunal penal international, care sa ancheteze asasinarea, in 2005, a fostului premier Rafik Hariri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.