Interimatul la Presedintia Romaniei se va incheia cel mai probabil joi, maine Parlamentul urmand sa ia act de raportul Curtii Constitutionale privind validarea referendumului.


Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu l-a chemat ieri p
Interimatul la Presedintia Romaniei se va incheia cel mai probabil joi, maine Parlamentul urmand sa ia act de raportul Curtii Constitutionale privind validarea referendumului.


Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu l-a chemat ieri pe Traian Basescu la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre "agenda din aceasta saptamana a sefului statului", dupa cum a precizat Vacaroiu. El a mai aratat ca la finalul acestei saptamani va avea loc intalnirea sefilor de stat din Europa Centrala la care trebuie sa participe si Traian Basescu, care, probabil, isi va reintra in atributii de joi. Vacaroiu a precizat ca aceasta intalnire a fost pregatita deja, inclusiv materialele necesare, dar delegatia cu care va pleca si-o va face presedintele Basescu. Nicolae Vacaroiu l-a felicitat pe Basescu pentru succesul la referendum, iar Basescu l-a pus la curent cu activitatile pe care are de gand sa le aiba la reinstalarea in functie: intalnirile la Cotroceni cu partidele pe subiecte care constituie prioritati pentru Romania.


APRECIERI. Vacaroiu a mai spus ca Traian Basescu i-a apreciat activitatea ca presedinte interimar atat timp cat si presa a facut acest lucru. Vacaroiu considera ca si-a facut datoria in aceasta perioada, toate lucrarile fiind "la zi", inclusiv cele din CSAT, "care a abordat probleme de securitate nationala de pe o pozitie realista care sa aiba in vedere legi de calitate pentru a servi interesului national al Romaniei.


Dupa intalnirea de la Cotroceni, Nicolae Vacaroiu a avut la Senat o intrevedere cu presedintele interimar al Senatului, Doru Ioan Taracila, si cu cel al Camerei, Bogdan Olteanu, carora le-a cerut sa programeze sedinta comuna in care Parlamentul ia act de decizia Curtii Constitutionale de validarea referendumului miercuri dimineata, pentru ca pana seara hotararea sa fie publicata in Monitorul Oficial, iar presedintele Basescu sa poata pleca la intalnirea sefilor de stat al tarilor din Europa Centrala "cu toate actele in regula". Vacaroiu a precizat ca intalnirea finala de predare-preluare cu Basescu va avea loc probabil miercuri seara.


BEC: 44,45% prezenta la votBiroul Electoral Central a facut publice aseara datele finale ale referendumului. Prezenta la vot: 44,45%, respectiv 8.135.272 din totalul celor 18.301.309 de persoane inscrise in listele electorale. Impotriva demiterii presedintelui Basescu au votat 74,48% dintre cei care s-au prezentat la urne, respectiv 6.059.315 de persoane. Pentru demiterea acestuia s-au pronuntat 24,75%, adica 2.013.099 de votanti. S-au inregistrat 62.858 (0,77%) voturi nule. Presedintele BEC, judecatorul Gheorghe Dumitru, a aratat ca acestea sunt rezultatele finale, insa validarea lor se va face dupa ce va veni procesul-verbal de la Bucuresti. In strainatate, in cele 178 de sectii de votare, au votat 75.027 de roma€šni. Dintre acestia, 70.044 (93,36%) au votat impotriva demiterii, iar 4.741 (6,32%) pentru. PRM a solicitat ca rezultatele finale sa fie date doar dupa solutionarea constestatiilor depuse de aceasta formatiune, care sustine ca referendumul a fost contestat prin vot multiplu si liste suplimentare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.