Un barbat misterios care, timp de opt ani, a facut politia canadiana sa creada ca este un englez bogat care si-a pierdut memoria, a fost descoperit ca fiind un sarlatan din Romania, informeaza presa britanica. Dupa ce a intrat intr-un spital din Toro
Un barbat misterios care, timp de opt ani, a facut politia canadiana sa creada ca este un englez bogat care si-a pierdut memoria, a fost descoperit ca fiind un sarlatan din Romania, informeaza presa britanica. Dupa ce a intrat intr-un spital din Toronto pretinzand ca a fost jefuit si ca sufera de amnezie, politia canadiana l-a numit Domnul Nimeni.
Politia britanica a fost rugata sa il ajute, dupa ce lingvistii au identificat accentul sau ca fiind englezesc in mod sigur. In cele din urma, jurnalistii au adunat mai multe dovezi si l-au determinat pe Domnul Nimeni sa isi recunoasca adevarata identitate. Numele sau real este Ciprian Skeid (foto), are 36 de ani si s-a nascut in Timisoara. Revista americana GQ a publicat povestea lui Skeid. Acesta a disparut pentru prima oara cand era tanar si lucra ca bucatar in Germania, dupa ce a fost rugat de familie sa trimita bani acasa. "S-a infuriat foarte tare, iar familia lui nu a mai auzit nimic de el de atunci. Mama sa a intrat in depresie si a murit din cauza suferintei, in anul 2000", a relatat un prieten al lui Skeid pentru GQ.
Din Germania, romanul s-a mutat in Paris, cu o viza temporara. Acolo a fost intretinut de un prieten, Skeid considerand ca munca este impotriva principiilor sale de viata. Dupa ce i s-a spus sa isi gaseasca o slujba, el a plecat in Londra cu un pasaport francez pe numele George Lecuit, care mai tarziu a fost declarat furat. Skeid a lucrat apoi ca maseur la o sauna pentru homosexuali. Londonezii care l-au cunoscut pe roman spun despre acesta ca este un sarlatan a carui identitate sexuala este la fel de maleabila precum numele sau. Sean Spence, care a editat o revista pentru homosexuali in care romanul a aparut de doua ori, a spus ca "este un hot care incearca sa ascunda un trecut murdar". Skeid a ajuns apoi in circumstante misterioase in Toronto, unde a spus autoritatilor ca tot ceea ce stie este ca s-a nascut in anul 1975 si ca a fost botezat Philip Staufen. Compatimit de toata lumea, Skeid a primit ajutor social din Canada si a fost gazduit de diferite persoane miscate de povestea vietii lui. Mai tarziu, Skeid s-a casatorit cu fiica unui avocat de succes si s-a mutat in Portugalia. Confruntat de revista GQ si fiindu-i aratata o copie dupa certificatul sau real de nastere, Skeid a insistat ca a suferit o "cadere nervoasa" si ca nu isi aminteste cum a ajuns in Canada. Acesta a pretins ca tatal sau, care a murit in anul 2002, era un alcoolic violent. "Am venit din Romania, un loc pe care il detest. Familia mea nu avea nimic. Mama nu a avut curajul de a-l parasi pe nebunul care i-a distrus viata. Viata mea ar putea justifica acte mult mai grave decat cele care mi-au fost atribuite. As prefera sa fiu un nimeni fals decat adevaratul eu. La inceput, am incercat sa nu fiu nimeni. Apoi am incercat sa devin cineva. Si apoi cineva mai bun", a explicat Skeid. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.