In localitatea Melinesti (Dolj) s-a consumat, ieri, un eveniment a carui forta simbolistica se ridica deasupra zarvei politice si a tumultului curselor de orice fel. Oamenii din Melinesti nu au fluturat steaguri si nu si-au pus in centrul comunei ins
In localitatea Melinesti (Dolj) s-a consumat, ieri, un eveniment a carui forta simbolistica se ridica deasupra zarvei politice si a tumultului curselor de orice fel. Oamenii din Melinesti nu au fluturat steaguri si nu si-au pus in centrul comunei instalatii de sonorizare "de referendum". Au avut ceva mai bun de facut. Si-au cinstit inaintasii celor care le-au pus prima oara cartea in mana si lumina invataturii scolii in fata ochilor. Cu fapta, si nu cu vorba, cum fac politicienii de la Bucuresti, care-si aduc aminte de invatamantul romanesc doar trasi de maneca. Sute de oameni s-au alaturat, astfel, initiativei profesorului Florea Parvu, fostul director al Liceului din Melinesti, pentru a-i omagia pe primii statatori ai invatamantului scolar din localitate, celor care registrele anului 1890 le-au consemnat inceputurile carierei de dascali: profesorii Ilie I. Ionescu Melinescu si Zoe I. Ionescu Melinescu. Trei preoti au sfintit o troita, o fantana si o placa comemorativa pentru cinstirea acestora. (T.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.