Desi cursa pentru ocuparea celor 18 fotolii in Parlamentul European a reunit nu mai putin de 200 de candidati din partea a 14 partide, scrutinul de ieri nu s-a dovedit prea atragator pentru bulgari, institutele de sondaj de la sud de Dunare anticipan
Desi cursa pentru ocuparea celor 18 fotolii in Parlamentul European a reunit nu mai putin de 200 de candidati din partea a 14 partide, scrutinul de ieri nu s-a dovedit prea atragator pentru bulgari, institutele de sondaj de la sud de Dunare anticipand o rata de participare de cel mult 37%. "Se pare ca scandalul de coruptie la nivel inalt face ca alegatorii sa fie ezitanti", a declarat presedintele bulgar Gheorghi Parvanov (foto), apreciind europarlamentarele de ieri, in care socialistii premierului Serghei Stanisev erau creditati cu cele mai mari sanse de victorie, drept "importante pentru stabilitatea tarii". In asteptarea rezultatelor oficiale, presa bulgara a recurs la diverse artificii pentru a ocoli interdictia de a publica sondaje in ziua votului. Astfel, in pofida vremii ploiase din Bulgaria, agentia BGNES a prezentat "buletine meteorologice" care indicau ca in fata sediului Partidului Socialist erau 26 de grade Celsius in timp ce, la un kilometru distanta, in fata formatiunii GERB, de Opozitie, se anunta vreme racoroasa, cu temperaturi de 19 grade.
O alta anomalie meteorologica a vizat sediul formatiunii minoritatii turce, Miscarea pentru Drepturi si Libertati, unde termometrele indicau 18 grade, desi se afla la o suta de metri distanta de Partidul Socialist, relateaza Mediafax. Potrivit unei scale create pentru a determina "impactul" acestor temperaturi suspecte din 18 regiuni (18 mandate europene), sase ar fi castigate de Partidul Socialist, cate patru de GERB si formatiunea minoritarilor turci, in timp ce partidul ultranationalist Ataka ar putea obtine trei mandate de europarlamentar, iar Miscarea Nationala Simeon al II-lea doar unul. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.