Cum era si firesc pentru un astfel de eveniment, la circuit si-au facut aparitia si diverse personalitati politice si sportive autohtone, in frunte cu presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, primarul Capitalei, Adriean Videanu
Cum era si firesc pentru un astfel de eveniment, la circuit si-au facut aparitia si diverse personalitati politice si sportive autohtone, in frunte cu presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, primarul Capitalei, Adriean Videanu, ex-presedintele COSR, Ion Tiriac si actualul presedinte al forului olimpic, Octavian Morariu.
In ciuda conditiilor meteo nefavorabile, bucurestenii s-au adunat in numar destul de mare pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului pentru a urmari "pe viu" evolutiile pilotilor inscrisi pe listele de concurs in prima editie a "Vodafone Bucharest Challenge". Iar cei care au ignorat rafalele de ploaie nu au avut ce regreta, pe strazile din centrul Capitalei ruland de vineri si pana duminica mai multe autoturisme echipate special pentru astfel de curse, printre care renumitele Ferrari, Maserati si Dodge Viper, a caror valoare depaseste un milion de euro. Spectacolul auto a fost perturbat, sambata, si de un incident amuzant, un caine maidanez reusind sa penetreze sistemul de securitate si sa intre pe circuit si la boxe in timpul primei curse FIA GT3, spre disperarea comisarilor, obligati sa fluture steagurile galbene pentru cateva minute. Speriat de zgomotul asurzitor al motoarelor, maidanezul roscat s-a refugiat la boxe, panicandu-i pe mecanici si pe oamenii de ordine. Incoltit, patrupedul s-a indreptat apoi spre tribuna VIP si a parasit circuitul in aplauzele fanilor, amuzati de acest incident care putea avea urmari nefericite. Revenind la competitie, sa mentionam comportarea deosebita a echipajului romanesc, format din Claudiu David si Mihai Marinescu, care a castigat, ieri, Cupa Dodge GT3, in urma rezultatului obtinut pe un Dodge Viper Competition Coupe in cea de-a doua cursa de la Bucuresti, din cadrul Campionatului European FIA GT3. "Este un rezultat extraordinar. In timpul cursei a fost o loterie in momentul schimbarii pilotilor si pneurilor. Eu unul sunt obisnuit cu aderenta scazuta si am depasit destule masini. Am intrat in istoria motorsportului romanesc", a spus bucuros David.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.