Construit an 1869, Cutty Stark este cel mai rapid vas cu panye construit vreodata, dar si singurul pastrat pana an prezent. De doua zile, pompierii din Grinwich se lupta cu flacarile care au cuprins vasul-muzeu, relateaza rbc.ru.

Construit an 1869, Cutty Stark este cel mai rapid vas cu panye construit vreodata, dar si singurul pastrat pana an prezent. De doua zile, pompierii din Grinwich se lupta cu flacarile care au cuprins vasul-muzeu, relateaza rbc.ru. Santierul naval din Grinwich, sud-vestul Londrei, a fost impanzit de doua zile de pompieri. Aflat in dana, pentru reparatii capitale, renumitul vas-muzeu Cutty Stark a fost cuprins de flacari. Conform relatarilor Sky News si rbc.ru, pentru stingerea incendiului de pe Cutty Stark, lucreaza opt pompieri. MUZEUL PLUTITOR. Cutty Stark a efectuat ultima cursa pe mare in 1938, iar din 1954 a fost addocata in portul Grinwich pentru a se constitui in muzeu. Vasul construit in 1869 a fost denumit dupa numele unei vrajitoare dintr-un poem al celebrului Walter Scott. Cutty Stark face parte dintr-o categorie de vase folosite de marina imperiala britanica pentru a transporta ceai din India si China, in Europa. In 1922 a fost trecut pe linie moarta, transformandu-se in nava pentru studiu, in cadrul Academinei Navale Britanice. Din 2006 se afla intr-un amplu proces de reconditionare, ea urmand sa fie redeschisa publicului in 2009. Conform specialiatilor, aproximativ 80% din obiectele aflate pe nava au fost mistuite de flacari. Restul obiectelor, 20%, se aflau in diferite laboratoare pentru a fi restaurate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.