Andrei Iucinu este fiul regretatului jurnalist Dumitru Tinu. Aceasta este hotararea data ieri de Tribunalul Bucuresti in procesul de paternitate deschis de tanar in urma cu cativa ani.

Magistratii au respins apelurile declarate de fiica s
Andrei Iucinu este fiul regretatului jurnalist Dumitru Tinu. Aceasta este hotararea data ieri de Tribunalul Bucuresti in procesul de paternitate deschis de tanar in urma cu cativa ani.

Magistratii au respins apelurile declarate de fiica si sotia ziaristului decedat si au considerat ca exista suficiente probe care sa ateste faptul ca Andrei Iucinu este baiatul lui Dumitru Tinu. Una dintre cele mai puternice dovezi existente in dosar a fost o expertiza extrajudiciara ADN, din care a reiesit ca tanarul este ruda apropiata cu  sora jurnalistului si cu fiul acesteia.


EXECUTORIE. Desi hotararea de ieri este atacabila cu recurs, potrivit legii civile, ea este executorie, din momentul pronuntarii ei. Confirmarea paternitatii ii da din acest moment dreptul lui Andrei sa se bucure de toate drepturile unui fiu. De altfel tanarul ne-a declarat ieri, extrem de bucuros, ca isi va schimba numele de familie in "Tinu": "Este primul lucru pe care vreau sa-l fac. Apoi voi ataca certificatul de mostenitor obtinut ilegal de sora mea si imi voi rezerva dreptul de a dispune asa cum consider de actiunile de la SC Adevarul SA."


DOSARUL MORTII. Tanarul isi doreste de asemenea sa se constituie parte vatamata in dosarul de urmarire penala referitor la decesul tatalui sau. "Cred si acum ca tatal meu nu a fost victima unui banal accident rutier. De aceea vreau sa devin parte in dosarul aflat la Parchetul Tribunalului Prahova, cu privire la circumstantele in care si-a pierdut viata tatal meu. Pana acum toate actiunile mele in acest sens au fost facute in numele matusii si varului meu dinspre tata, dar de acum in colo pot sa fac toate acestea in calitate de fiu", a spus Andrei Iucinu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.