Serviciile de telefonie prin internet, desi sunt aparute de relativ putin timp, au din ce in ce mai multi utilizatori. In tarile intrate mai tarziu in UE, aceasta tehnologie este mai populara decat in cazul celorlalte state membre.     I
Serviciile de telefonie prin internet, desi sunt aparute de relativ putin timp, au din ce in ce mai multi utilizatori. In tarile intrate mai tarziu in UE, aceasta tehnologie este mai populara decat in cazul celorlalte state membre.     Intr-un studiu recent al pietei comunicatiilor electronice la nivelul Uniunii Europene se arata ca internetul este o alternativa tot mai populara atunci cand vine vorba de traficul de voce. La intrebarea "Foloseste vreunul din membrii familiei, inclusiv dumneavoastra, un PC acasa pentru a realiza apeluri telefonice pe internet?", 17% dintre europenii care au o conexiune la internet acasa au raspuns afirmativ.   Romania se situeaza peste aceasta medie, 21% dintre respondentii romani declarand ca folosesc serviciile de tipul VoIP. De altfel in tarile recent acceptate in UE, procentul celor care utilizeaza aceasta alternativa este mai mare decat in cazul statelor EU15. Cea mai mare rata de utilizare a acestei tehnologii, de peste 50%, se intalneste in Lituania, Letonia si Bulgaria.     CRESTERE. Cel mai recent raport pe acest subiect, realizat de Point Topic, arata ca numarul abonatilor la astfel de servicii a crescut mai mult de doua ori pe parcursul anului trecut, ajungand de la 19 milioane la 40 de milioane. Japonia a fost liderul si la acest capitol, cu 13,75 milioane de abonati. In Europa, tehnologia VoIP (Voice over Internet Protocol) a fost responsabila pentru aproape un sfert din traficul de voce initiat de la telefoanele fixe. Lider in privinta convorbirilor PC-to-PC ramane Skype, care la sfarsitul anului trecut a raportat 171 de milioane de clienti inregistrati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.