79,1% dintre romani vor vota la referendumul din 19 mai impotriva demiterii presedintelui suspendat, Traian Basescu, in timp ce 20,9% vor vota pentru demitere. Aceasta releva un sondaj de opinie realizat de INSOMAR si Metro Media Tra

79,1% dintre romani vor vota la referendumul din 19 mai impotriva demiterii presedintelui suspendat, Traian Basescu, in timp ce 20,9% vor vota pentru demitere. Aceasta releva un sondaj de opinie realizat de INSOMAR si Metro Media Transilvania, difuzat de Realitatea TV. Sondajul a fost realizat in perioada 12-14 mai, pe un esantion de 12.480 de persoane si are o eroare de +/- 1%. CCSB. Tot ieri, Compania de Cercetare Socilogica si Branding (CCSB) a dat publicitatii un sondaj realizat in perioada 10-13 mai, potrivit caruia 61% dintre subiecti ar merge sigur la referendum, impotriva demiterii presedintelui votand 63% dintre participanti, in timp ce 19% ar opta pentru demitere, iar 18% nu raspund/nu stiu. Sondajul arata ca 93% dintre respondenti stiu ca la 19 mai e referendumul, 6% nu stiu, iar 1% nu stiu/nu raspund. In cazul unor alegeri parlamentare, PD este creditat cu 39% din intentia de vot a participantilor, PSD 19%, PNL 13%, PNG 7%, PRM 7%, UDMR 5%, PLD 4%, PC 3% si PNTCD cu 1%. In schimb, 38% din subiecti nu au exprimat o intentie explicita de vot. Intrebati daca sunt de acord cu implicarea Bisericii in viata politica, 57% din subiecti s-au declarat impotriva, iar 33%, de acord. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.321 de persoane si are o marja de eroare de +/- 2,8%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.