Pe 13 mai, pe Old Traford, un jucator aflat cu medalia de campion la gat, isi lua fetita in brate si inconjura terenul de joc in uralele a 50 de mii de suporteri. Era Ryan Giggs si tocmai intrase in istoria Premier League. Castigase al noua

Pe 13 mai, pe Old Traford, un jucator aflat cu medalia de campion la gat, isi lua fetita in brate si inconjura terenul de joc in uralele a 50 de mii de suporteri. Era Ryan Giggs si tocmai intrase in istoria Premier League. Castigase al noualea trofeu consecutiv, record nedetinut de vreun alt jucator in istoria fotbalului englez. Sambata, in finala F.A.Cup, contra lui Chelsea, viseaza la o noua performanta. RECORDMAN. Nascut la Cardiff, pe 29 noiembrie 1973, micutul Ryan se va muta in Pendlebury, Anglia, urmandul pe tatal sau Dany Wilson care era un rugbyst destul de talentat. A fost crescut de mama sa, Lyanne Giggs, si la sapte ani aceasta l-a dus de mana la stadion. Peste ani ochiul lui Alex Ferguson il vede in gradina lui Manchester City. In sezonul 1990/1991  trece in gradina lui United. Tot atunci, la 17 ani si 321 de zile, debuta in nationala Tarii Galilor, fiind cel mai tanar debutant din istoria acestei tari. Aproape un an a lustruit banca de rezerve a lui Manchester United pentru ca pe 2 martie 1991 sa il inlocuiasca pe Denis Irwin intr-un meci disputat pe Old Traford, contra Everton. Din acel moment avea sa se nasca legenda "numarului 11". Devine primul jucator care primeste trofeul PFA Young Player ( l-a obtinut de doua ori). In 1998 obtine tridentul prin castigarea Premier League, F.A. Cup si Cupa Campionilor. Este al doilea capitan al echipei, dupa Gary Neville, si singurul jucator care timp de 12 sezoane a inscris consecutiv goluri in Liga Campionilor. In 18 ani petrecuti pe Old Traford a disputat 504 meciuri pentru Manchester, a marcat 98 goluri si si-a pus in vitrina nu mai putin de 19 trofee. Este cel mai longeviv jucator in activitate aflat sub comanda lui Ferguson. Singurul jucator din istoria lui United care se poate mandri cu o longevitate mai indelungata la United este legendarul Bobby Charlton. Acesta a evoluat pe Old Traford 19 sezoane, timp in care a cucerit 23 de trofee. THE WELSH WIZARD. "Este unul dintre cei mai mari jucatori care au imbracat tricoul lui Manchester United. A reusit sa scrie istorie, doborand recordul de opt trofee castigate consecutiv si il astept sa mai ia un trofeu in finala F.A.Cup. Despre Ryan se poate vorbi foarte simplu. O mare legenda! Sir Alex Ferguson il saluta pe nemuritorul Giggs"- avea sa scrie antrenorul lui Manchester miercuri pe pagina de internet a internationalului galez. Vrajitorul galez, asa cum l-a gratulat tribuna, isi incheie contractul cu Manchester United in aceasta vara. Insa e greu de crezut ca sefii clubului proapat campion nu ii vor propune prelungirea intelegerii scandente.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.