De pe eticheta apei minerale naturale carbogazificata "Rona muntilor" aflam faptul ca in "compozitia medie la 1 litru, conform Raport de Incercari nr. 23815 din 28.02.2005, Laboratorul Central de incercari si analize Laborex 2000 SRL" se gasesc "diox
De pe eticheta apei minerale naturale carbogazificata "Rona muntilor" aflam faptul ca in "compozitia medie la 1 litru, conform Raport de Incercari nr. 23815 din 28.02.2005, Laboratorul Central de incercari si analize Laborex 2000 SRL" se gasesc "dioxid de carbon: min. 2500,00 mg/L, hidrogen carbonatat: 457,5 mg/L, calciu: 73,03 mg/L, magneziu: 29, 53 mg/L, sodiu: 93, 02 mg/L, potasiu: 32, 92 mg/L, cloruri: 43, 25 mg/L, sulfati: 60, 09 mg/L". De asemenea, producatorul specifica faptul ca apa a fost "supusa unei oxidari cu aer imbogatit cu ozon conform unei tehnologii autorizate".    
ANALIZA. Produsul analizat este o apa minerala careia i s-a adaugat dioxid de carbon. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca ar fi fost util de indicat natura dioxidului de carbon folosit la impregnare. Producatorul ar fi trebuit sa explice daca este vorba despre dioxid de carbon biologic de fermentatie sau rezultat din ardere. De asemenea, o indicatie utila ar fi fost si specificarea pH-ului si a reziduului fix. O alta problema a etichetei acestui produs este lipsa specificatiei privind calitatea microbiologica a apei. Chiar si in lipsa acesteia, specialistul nostru recomanda produsul analizat pentru rehidratarea si hidratarea organismului tuturor categoriilor de persoane.      Rubrica "Ce bem, ce mancam" se adreseaza acelor persoane care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021-318.20.37; 021-318.20.43 sau pe e-mail: bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere nr. 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta acestuia, insa fara a i-l prezenta.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.