Presedintele CNA ameninta ca ar putea face meciurile Ligii I neatractive pentru televiziuni daca nu se organizeaza licitatie pentru drepturile tv.

O data cu intrarea in Uniunea Europeana, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) si Liga Profesionista de Fotbal (LPF) au inceput un adevarat razboi de gherila pentru drepturile de televizare ale Ligii I. Reprezentantii CNA au solicitat in repetate rinduri ca forul fotbalistic sa organizeze o licitatie transparenta, deschisa si nediscriminatorie, conform reglementarilor privind concurenta, in timp ce LPF a invocat contractul cu Telesport, aflat in curs de desfasurare, si faptul ca este vorba de societati private, care nu pot fi obligate sa organizeze licitatie. In cele din urma, presedintele Ligii, Dumitru Dragomir, a acceptat pozitia CNA, dar nu inainte de expirarea intelegerii cu Telesport, la finalul sezonului 2007/2008. „Nu va fi nici o licitatie pina in 2008. Putin imi pasa mie de CNA", spunea ieri Dragomir.

Pozitia de forta a presedintelui LPF a atras o replica pe masura. CNA nu intra peste contractul in derulare cu Telesport, insa solicita o licitatie in toamna acestui an. In caz contrar, schimba registrul. „Domnul Dragomir a promis ca va face licitatie in aceasta toamna, in conformitate cu normele europene. Daca nu se va tine de cuvint, nu ne va interesa nici pe noi cine este Liga. Pe de-o parte, vom sesiza Comisia de Concurenta, pe de alta, vom schimba registrul cu LPF. Vom reglementa regimul publicitatii pentru fotbal in asa fel incit sa nu mai fie atractiv pentru televiziuni. Domnul Dragomir va ramine doar cu suporterii de pe stadion. Noua nu ne plac pozitiile de forta", ne-a declarat presedintele CNA, Ralu Filip.

Contractul dintre LPF si Telesport expira la finalul sezonului 2007-2008, cind in conturile cluburilor ar trebui sa intre, in functie de pozitia din clasament, 8.085.758 de dolari plus TVA.