Liderul PIN Cozmin Gusa a prezentat ieri o schema reprezentand legaturile de afaceri intre liderii PD Emil Boc, Liviu Negoita (foto), Silvian Ionescu, Cezar Preda si afaceristul Silviu Prigoana. Gusa le-a trecut in schema si pe sotiile lui Negoita si Preda. In afacerile despre care a vorbit, Gusa a aratat ca ar fi implicate si Liliana Calin si Florina Bostina, despre care a sustinut ca ar avea relatii cu Emil Boc, respectiv cu primarul Sectorului 3, Liviu Negoita.
Raportul prezentat de Cozmin Gusa, intitulat "Mafia PD din jurul lui Liviu Negoita", face referire la "cateva aspecte legate de afacerile derulate sub patronajul liderului PD Liviu Negoita, primarul Sectorului 3 Bucuresti, de catre oameni apropiati atat familiei acestuia cat si presedintelui suspendat Traian Basescu".
Raportul prezinta "o afacere comuna pe relatia Negoita -Boc, referitoare la serviciile de salubrizare", cu afaceristul Silviu Prigoana, dar in care apar si sotiile lui Liviu Negoita si Cezar Preda, precum si democratul Silvian Ionescu. Potrivit raportului, societatea Rosal, aflata in proprietatea omului de afaceri Silviu Prigoana, a beneficiat de concesiunea serviciului de curatenie din partea Primariei Cluj-Napoca si Primaria Sectorului 3, ambele contracte fiind estimate la circa un milion de euro pe luna per primarie. Gusa a aratat ca organele statului ar trebui sa se sesizeze si sa cerceteze veniturile familiei Negoita, pentru a putea sesiza "aspectele de conflict de interese legate de sumele incasate de catre sotia unui primar, de la un om de afaceri care are contracte cu primaria sotului".
Ancheta PIN mai arata ca "relatia dintre Silviu Prigoana si Liviu Negoita a fost intermediata de catre un alt lider PD, deputatul Cezar Preda, implicat si el in afaceri de salubritate, beneficiar al multor contracte extrem de banoase oferite chiar de catre Traian Basescu, cand acesta era primar".
De la patrulater, la hexagon
Cozmin Gusa a mai afirmat ca pentagonul de interese din jurul primarului Liviu Negoita "a devenit hexagon de interese in urma cu putin timp cand, presedintele PD Sector 3, seful politic al lui Liviu Negoita, Silvian Ionescu, fost comisar-sef al Garzii de Mediu si un apropiat al presedintelui Traian Basescu, a devenit actionar al societatii Rosal". "Cum ar putea explica "inflexibilul" presedinte suspendat Traian Basescu ca banii care intra in buzunarul unui lider PD ca Silvian Ionescu, actionar al unei societati care are contracte cu primarii PD, sunt bani castigati cinstit?", s-a intrebat retoric Gusa. Acesta a anuntat ca PIN va sesiza organele statului abilitate, "pentru a controla si incadra evidenta increngatura de interese de natura a favoriza castigurile financiare ale celor prezentati in raport". Gusa l-a sfatuit pe Traian Basescu sa nu mai vorbeasca despre cei 322 de parlamentari care au votat suspendarea sa, ci sa faca o numaratoare mai exacta si "sa si-i numere si pe ai lui, pentru a avea legitimitate". Potrivit Mediafax, Primaria Sectorului 3 respinge acuzatiile lui Cozmin Gusa referitoare la afaceri care il implica pe primarul Liviu Negoita si lideri PD, apreciind ca orice afirmatii de acest gen "nu reprezinta decat atacuri nefondate din partea unor persoane care incearca sa castige capital politic". (V.D.)
Campanie politica cu pusca
Presedintele organizatiei PSD din localitatea Milisauti, judetul Suceava, primarul Mircea Laurus, a amenintat cu o pusca si cu ranga un grup de tineri membri PD care desfasurau activitati de informare a cetatenilor referitor la buletinele de vot. Acesta a sustinut ca grupul celor din PD facea campanie presedintelui suspendat Traian Basescu la o ora nepotrivita si ca democratii l-ar fi hartuit in fata casei sale. "In dreptul casei primarului PSD al localitatii, caravana a fost amenintata intai cu o arma de foc si, ulterior, cu o ranga de fier de insusi primarul Laurus Mircea, acesta pretinzand ca tinerii din caravana ii incalca proprietatea, desi din imagini reiese clar ca tinerii din caravana se aflau pe domeniul public", precizeaza PD, adaugand ca detine imagini video cu incidentul respectiv. PD a anuntat ca va sesiza Biroul Electoral Central asupra acestui eveniment, considerand "inadmisibil ca o campanie, chiar si atat de murdara, cum a fost cea pentru referendum, sa ia sfarsit prin amenintari cu arme de foc din partea unui primar". "Ce sa fac cand vin 20 de insi la poarta, intra ca cainii, hartuiesc?", s-a aparat Mircea Laurus. (T.B.)
Moartea la PSD. Ei, vax!
Sase tineri - dintre care unul imbracat intr-un costum simbolizand moartea - au protestat ieri, in fata sediului grupului parlamentar al lui Ion Iliescu, in numele victimelor Revolutiei si mineriadei. "Victimele Revolutiei si victimele mineriadelor il asteapta pe Ion Iliescu, nu mai au rabdare", a spus ziaristilor tanarul imbracat intr-un costum negru si purtand o masca care reprezenta moartea. El a declarat presei ca acesta e mesajul pe care cei sase doresc sa-l transmita fostului presedinte. "Ei, vax!", a replicat sec Ion Iliescu. Protestul tinerilor a atras atentia Politiei, la inceput venind doar un echipaj, care le-a cerut datele de identitate, ulterior, in fata cladirii din strada Atena, ajungand sa se afle trei echipaje, numarul politistilor depasindu-l pe cel al protestatarilor. (R.A.)
Judecatoare bauta la volan
Judecatoarea damboviteana Elena Turcu era bauta la momentul incidentului cu politistii, testul alcoolemiei indicand ca aceasta avea un gram la mie imbibatie alcoolica, astfel ca magistratului i s-a intocmit dosar penal, arata IJP Dambovita. Presedintele Tribunalului Dambovita, Florea Ungureanu, sustine ca au fost secvential redate imaginile referitoare la atitudinea judecatorului dambovitean, prezentate pe posturile de televiziune, omitandu-se cele in care magistratul
s-a exprimat cu privire la incident. "Desi doamna judecator s-a exprimat ca nu doreste sa fie filmata, politistii nu numai ca nu au luat masuri sa o protejeze si sa-i asigure respectarea acestui drept, dimpotriva, au bruscat-o, actionand in mod abuziv", afirma, intr-un comunicat, presedintele Ungureanu, citat de Mediafax. Pe o strada din Targoviste, magistratul, evitand un scuter, a lovit un taximetru si apoi si-a continuat drumul catre locuinta sa, aflata in apropiere de incident. Atat taximetrul, cat si scuterul - care circulau regulamentar - au urmarit-o pe judecatoare, pana la domiciliul acesteia, unde a izbucnit un scandal, din cauza ca aceasta a parasit locul accidentului. (D.E.I.)