Nici transhumanta nu mai e cum a fost, probabil ca si-a spus un tanar cioban din spatiul carpato-danubiano-pontic, ratacit din greseala pe meleagurile pustei pannonice. Tanarul oier, ce tocmai implinise 26 de ani, nemultumit ca fermierul care il anga
Nici transhumanta nu mai e cum a fost, probabil ca si-a spus un tanar cioban din spatiul carpato-danubiano-pontic, ratacit din greseala pe meleagurile pustei pannonice. Tanarul oier, ce tocmai implinise 26 de ani, nemultumit ca fermierul care il angajase era prea strans la punga, a abandonat turma patronului si a plecat spre casa. Pana aici nimic iesit din comun, numai ca ciobanasul nostru trecuse deja granita in Ungaria.  Din pacate pentru baciul ungurean de ocazie, politia de frontiera din tara vecina (eventual si prietena) l-a retinut in apropiere de Gyula, iar cum ratacitorul nu avea nici un act asupra sa, organele l-au facut pachet si l-au pus pentru scurt timp la pastrare. Dupa care l-au trimis inapoi in tara de bastina, dupa cum ne informeaza Rompres citand agentia de presa MTI. Toate ca toate dar nu ne putem impiedica sa ne punem o intrebare: Cu oile, saracele, cum ramane?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.