Angajatii francezi sint cei mai nemultumiti de locul lor de munca, fiind urmati de britanici si de suedezi, arata un studiu al Institutului de Statistica din Marea Britanie, citat de televiziunea Romantica. Pe ultimul loc se situeaza irlandezii, care nu fac prea multe comentarii la adresa conditiilor de munca.

„Este interesant de urmarit ca, dupa Franta, Marea Britanie si Suedia, angajatii care se pling cel mai tare de locul de munca sint americanii, desi acestia ar trebui sa fie cei mai fericiti daca tinem cont de raportul venituri/nivel de trai din SUA", a declarat Charlotte Cornish, directoarea departamentului care a realizat cercetarile.

Studiul s-a axat pe o serie de factori precum: parerea angajatilor despre nivelul de salarizare, relatia dintre venituri si cheltuielile cotidiene, numarul de ore de lucru pe saptamina si, de asemenea, influenta vietii profesionale asupra celei personale.Japonezii au cel mai scazut moral pe piata de munca internationala, insa ei nu se pling atit de mult de conditii sau de salariu. Olandezii sint cei mai optimisti si au un moral ridicat in ceea ce priveste munca.