In fiecare an se elaboreaza teorii peste teorii despre mediul in care traim. La fel de repede ele sunt spulberate, in urma descoperirilor realizate de cercetatori. Recent, Oceanul Antarctic ne-a demonstrat ca este mult mai viu decat credeam noi. VI
In fiecare an se elaboreaza teorii peste teorii despre mediul in care traim. La fel de repede ele sunt spulberate, in urma descoperirilor realizate de cercetatori. Recent, Oceanul Antarctic ne-a demonstrat ca este mult mai viu decat credeam noi. VIATA. "Concluziile noastre infirma teoriile potrivit carora biodiversitatea in apele adanci este scazuta in Oceanul Antarctic", a declarat Angelika Brandt, de la muzeul zoologic din Hamburg, potrivit ultimului numar al revistei Nature. In cadrul a trei campanii de prelevari, efectuate intre 2002 si 2005, nava oceanografica germana Polarstern a explorat toate tipurile de habitat din Marea Weddell intre 748 si 6.348 de metri adancime. Ele au permis strangerea a 674 de specii de izopode (ordin de crustacee), dintre care 585 necunoscute pana in prezent de oamenii de stiinsa, si a peste 200 de specii de polychaete (ordin de viemi), dintre care 81 noi. Au fost identifite 160 de specii de gasteropode cu cochilie si bivalve si a 76 de specii de buresi, dintre care 17 noi. In total, au fost descoperite peste 700 de specii noi. "Ceea ce era considerat abisuri fara interes s-a dovedit a fi un mediu bogat din punct de vedere biologic, dinamic si diversificat. Descoperirea acestei extraordinare comori de viasa marina este un prim pas in inselegerea relasiilor complexe intre adancul oceanului si distribusia viesii marine", a conchis biologul Katrin Linse, de la British Antarctic Survey.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.