Presedintele suspendat si-a incheiat ieri campania cu un interviu la postul public de radio, o emisiune - replica la Tariceanu, ceruta TVR si o intalnire cu sustinatorii sai, la sediul PD.    
In cazul in care va castiga referendumul, Traian Basescu asteapta ca demisiile celor 322 de parlamentari care au votat suspendarea sa sau, daca nu, sa ceara scuze poporului roman si sa "recunoasca votul electoratului prin asumarea alaturi de presedinte a prioritatilor anuntate in aceasta campanie". Invitat ieri la postul public de radio, presedintele suspendat a criticat modul de desfasurare a campaniei pentru referendum, pe care o considera "cea mai urata campanie" intrucat "s-a incercat inselarea electoratului". "Ati vazut, probabil, acele afise cu chipul meu si cu indicatia de a vota «da». Asta arata o decadere morala a politicului, incercarea de a insela electoratul, incercarea de a-i pacali. Si cine a facut acest lucru? PNL, un partid care are radacini in istoria tarii, si PSD", a comentat el. Trusturile media ar fi fost si ele puse "in slujba intoxicarii populatiei", Basescu nominalizand Antena 1, Antena 2 si Antena 3, care, spune el, "s-ar putea sa constate ca nu mai au atata credibilitate cata aveau atunci cand nu erau profund implicate politic".        SECETA. Traian Basescu s-a adresat electoratului din mediul rural, criticand modul in care Guvernul a gestionat situatia provocata de seceta. "Guvernul a primit din ianuarie avertizari ca va fi seceta. A trebuit sa spun eu in mitingul de la Iasi «Domnilor, vedeti ca e seceta in sudul tarii» ca acum sa inceapa sa circule cu elicopterele ca sa vada ce? Pamantul crapat si graul ofilit? Trebuia sa aibe doar instalatiile de irigatii in functiune. Asta trebuia sa faca si trebuiau  din timp. Acum degeaba flutura cu elicopterele, pentru ca raul este facut", a declarat el. A reluat, de asemenea, un alt punct sensibil, legat de protestele bolnavilor de cancer si de diabet, aratand ca, dupa energie, "locul in care se fura cei mai multi bani ai populatiei sunt achizitiile de medicamente".    
TVR. Dupa interviul de la RRA, Traian Basescu a impartit tricouri celor care au participat la concursul de tras la tinta de pe site-ul sau de campanie, pentru ca ultima zi de campanie sa o incheie cu o aparitie la TVR, solicitata ca replica la editia speciala de miercuri seara, ce l-a avut invitat pe premierul Tariceanu, PD sesizand CNA in legatura cu incalcarea principiului paritatii opiniior.       PC, despre parlamentarul Basescu Deputatul PC Lia Ardelean considera ca Traian Basescu a fost "neperformant" in Parlament "la fel cum este si ca presedinte".  Ea a aratat ca in legislatura 1992-1996 Basescu a avut doar sapte luari de cuvant in plen, trei dintre acestea fiind declaratii politice si intr-una din ele anuntandu-si demisia inainte de termen. "In legislatura 1996-2000, in care a detinut si functia de ministru al Transporturilor, Basescu s-a ´remarcat tot prin absenta, avand doar 29 de luari de cuvant in plen. Absolut nimic despre problemele oamenilor pe care acum ii sufoca cu dragostea sa. Nici un cuvant despre ce ar trebui facut in plan legislativ pentru cresterea nivelului de trai al populatiei. Nici macar o singura propunere legislativa in doua mandate de deputat", a mai spus Ardelean. (Dana Piciu)     Liderul PC vs Basescu - 'Reconciliere imposibila' O posibila incercare de reconciliere intre presedintele PC, Dan Voiculescu, si presedintele suspendat Traian Basescu nu este posibila, se arata intr-un comunicat de presa al PC. "Este exclus a se pune problema in acesti termeni. Nu poate exista o reconciliere intre presedintele PC si un om politic fals, mincinos, care nu da doi bani pe nimeni si nu cunoaste decat propriile sale interese, asa cum este Traian Basescu", se mai arata in comunicat. (Dana Piciu)