S-a dat liber la Formula 3! Dupa luni de munca in care s-au pus la punct fiecare locsor si fiecare detaliu pentru desfasurarea in bune conditii a primului circuit de acest gen din Romania, "zilele de foc" au inceput. Si cum putina incalzire nu strica
S-a dat liber la Formula 3! Dupa luni de munca in care s-au pus la punct fiecare locsor si fiecare detaliu pentru desfasurarea in bune conditii a primului circuit de acest gen din Romania, "zilele de foc" au inceput. Si cum putina incalzire nu strica nimanui, ziua de astazi este destinata antrenamentelor libere si curselor demonstrative!
Zona din jurul Casei Poporului este de nerecunoscut! Cele 70.000 de locuri din tribune isi asteapta spectatorii, pista este gata, pasarelele destinate pietonilor au fost ridicate, portiuni din traseul circuitului au fost reabilitate cu un asfalt special, aprobat de FIA, locurile la hoteluri s-au epuizat, iar pilotii si "caii putere" sunt de ieri-seara pe plaiuri romanesti. Cat despre bilete... ramane la aprecierea organizatorilor! Din informatiile noastre, pana ieri se vandusera 20.000. Desfasurat pe traseul Bd. Natiunile Unite - Bd Libertatii - Calea 13 Septembrie - Str. Izvor, evenimentul aduna la un loc competitii de top din lumea sporturilor cu motor: Campionatul FIA GT, Campionatul European FIA GT3, Formula 3 Internationala Marea Britanie si Cupa Dacia Logan.
LA ASA CONCURENTI, ASA MASINI! Maserati, Porsche si Aston Martin , Ferrari, Corvette sau Dodge sunt doar cateva dintre "bijuteriile" care vor "infierbanta" circuitul realizat special pentru Formula 3. Mai mult, germanul Michael Bartels, castigatorul campionatului de anul trecut, isi va ambala bolidul, de altfel cel mai scump din concurs, un Maserati MC 12 in valoare de doara€¦ 800.000 de euro. Si ca sa ne "infierbantam" si mai tare urmarind bolizii ambalati la viteze de peste 230 km/h si ca sa ne mandrim si noi cu romanasii nostri, e bine de stiut ca vom fi reprezentati la competitia FIA GT3 de Claudiu David si de Mihai Marinescu. Nici la sectiunea Dacia Logan nu suntem mai prejos. Schimbandu-si putin profilul, reprezentantii formatiei Ca$$a Loco au trecut de la muzica directa€¦ in valtoarea curselor. Suma investita in circuitul bucurestean s-a ridicat la 15 milioane de euro, costurile fiind suportate in totalitate de firma germana Bucharest Ring.

"Bucharest Challenge 2007" va fi transmis in Romania de posturile de televiziune Antena 1 si Antena 2, iar la nivel mondial, evenimentul va fi urmarit in 130 de tari. Marea problema ramane ca intotdeauna (nimic nou pentru noi!)... traficul! Soferi, mare atentie! Pe perioada desfasurarii concursului auto, circulatia rutiera in zona Casei Poporului va fi inchisa complet.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.