Finantatorul Stelei a recunoscut ca managerul voia sa transfere 1,3 milioane de dolari din sumele platite pentru brazilianul Elton printr-un offshore al unei firme de consultanta.

Patronul Stelei a dezvaluit marti seara la OTV ca l-a demis pe managerul general Mihai Stoica pentru ca acesta a vrut sa plateasca 1,3 milioane de dolari in contul unui offshore pentru consultanta in transferul brazilianului Elton. „850.000 a costat Elton, 500.000 am mai dat la o firma de consultanta, care ar trebui sa mai primeasca inca 800.000 in iunie." Becali a spus ca nu va mai plati aceasta suma si a continuat atacurile la MM Stoica. „Aici a gresit el, a angajat o firma de consultanta. Eu sint sanatos, nu bolnav. Voia sa ne consulte firma aia pe noi, asa vedea sa conduca Steaua si mie nu prea imi place sa ma invete strainii pe mine sa conduc", a spus Becali. Tot el a mai zis, in premiera, ca Stoica se transformase: „Devenise obraznic si arogant in ultimul timp. Nu mai eram prieten cu el, aveam relatie de patron-functionar".

Becali a detaliat si faptul ca ar fi cheltuit doua milioane pentru locul doi, care duce in tururile preliminare ale Champions League. „Un singur lucru e clar: n-am cumparat nici un meci si n-am platit nici un arbitru. Mai multe nu vreau sa vorbesc. Am cheltuit doua milioane sa ajung pe doi, dar n-am facut nimic imoral", a spus patronul Stelei. Becali a dezvaluit si citeva dintre strategiile pe care le-a folosit pentru a-si stimula jucatorii: „Ma duceam la Piata Dorobanti si le luam mincare. Fa, mama, brinza, iaurt, ca le duc la jucatori mincare. Caram din portbagaj, cind se termina antrenamentul, sa vada ei, ba capsuni, ba piersici... Am devenit servitorul vostru, ce sa va mai fac?"

Incapabil sa fie discret, finantatorul stelist a mentionat ca in urma cu sase etape, dupa infringerea de la Bistrita, a existat un moment care l-a ambitionat. Fapta relatata este extrem de grava si il vizeaza pe George Copos, care i-ar fi propus aranjamente de culise pentru stabilirea unei ierarhii finale in Liga I convenabila atit Rapidului, cit si Stelei. „A venit Copos la palat si mi-a spus ca ma poate ajuta sa joc in Cupa UEFA, daca joc cu Steaua finala Cupei Romaniei, facea el calcule." Becali a fost echivoc si in cazul banilor promisi lui Dinamo pentru victoria cu CFR Cluj.

„Lui Lobont ii multumesc ca a avut demnitate si onoare. Daca i-am dat bani? Eu pot sa spun ca i-am dat, dar PNA trebuie sa aduca probe. A mai avut demnitate si Rednic, si toti jucatorii, in afara de vreo patru. Pentru Borcea nu am asa mare respect, cred ca Badea merita respect. Daca am dat bani la Dinamo? Nu raspund. Daca as spune ca m-a costat un milion un joc, m-ar crede PNA? Ar crede, dar trebuie sa si dovedeasca. Pot sa spun acolo ca am mintit", a spus el.

Copos i-a vindut pe Badoi si Buga Gigi Becali a declarat ieri ca actele de transfer al fotbalistului Valentin Badoi sint facute, dar trebuie sa le semneze si George Copos. „Ca sa-si tina gura alta data si sa stie domnul Razvan Lucescu, civilizatul si educatul, ca ce am vorbit eu despre Badoi si Buga a fost in urma unei negocieri cu Copos aici, la palat. Discutia a fost de Badoi ca-i dau 550.000 de euro si pe Stelian Stancu, iar pentru Buga a cerut un milion si eu am oferit 800.000. Ca neaga Copos, ca e comunist, asta e. Actele sint pe masa lui Copos. Sint pe masa lui. Mi-a zis ca nu vrea sa vorbim public despre asta inainte de finala Cupei Romaniei", a spus Becali.