In cursul atacului, care a avut loc ieri, la orele 14, au fost ucisi patru combatanti Hamas si cativa au fost raniti. Dupa actiunea avioanelor de bombardament, au atacat si helicopterele care au lansat cateva rachete in nordul Gazei, in zona de unde
In cursul atacului, care a avut loc ieri, la orele 14, au fost ucisi patru combatanti Hamas si cativa au fost raniti. Dupa actiunea avioanelor de bombardament, au atacat si helicopterele care au lansat cateva rachete in nordul Gazei, in zona de unde au fost lansate rachete Qassam asupra asezarilor din sudul Israelului. Asupra localitatilor Shderot si Ashkelon au fost trase ieri noua rachete, una lovind in plin o casa din Shderot, ranind grav la cap o femeie si pe fiul ei. Alte doua rachete au cazut in nordul Neghev-ului. O racheta a lovit un stadion din Ashkelon, care din fericire era gol. In total, in cursul zilei de ieri palestinienii au lansat 20 de rachete asupra Israelului. Primaria orasului Shderot a decis inchiderea scolilor si suspendarea cursurilor pana la calmarea situatiei. Locuitorii din sudul Israelului cer guvernului sa le asigure securitatea si sa actioneze cu cea mai grava fermitate impotriva extremistilor palestinieni. Premierul Ehud Olmert i-a convocat pe comandantii armatei. Acestia cer insistent "sa li se dezlege mainile", pentru a lansa o ofensiva sustinuta terestra in Gaza. In jumatatea de an in care aviatia si blindatele nu au atacat in Gaza, guerilele extremiste palestiniene au lansat 270 de rachete Qassam asupra asezarilor din sudul Israelului. "O situatie care nu mai poate continua", a declarat amenintator un responsabil israelian de securitate. O ofensiva israeliana este iminenta, si vine intr-un moment critic al societatii palestiniene rupta in bucati de mini-razboiul intern dintre fractiuni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.