AMD va oferi noile modele in variantele Phenom FX (cu doua sau patru nuclee), Phenom X4 (cu patru nuclee) si Phenom X2 (cu doua nuclee). Marca Athlon va fi pastrata, dar se va adresa numai segmentului de intrare de gama. Versiunea cea mai performanta
AMD va oferi noile modele in variantele Phenom FX (cu doua sau patru nuclee), Phenom X4 (cu patru nuclee) si Phenom X2 (cu doua nuclee). Marca Athlon va fi pastrata, dar se va adresa numai segmentului de intrare de gama. Versiunea cea mai performanta, Phenom FX, care se adreseaza in principal celor care joaca jocuri video, va rula la 2.5 GHz.
AMD precizeaza ca, in cazul procesoarelor din noile generatii, performanta sistemului depinde mai putin de frecventa ceasului intern al procesorului si mai mult de optimizarile aduse felului in care procesorul foloseste resursele disponibile. Montarea mai multor nuclee pe un singur procesor permite imbunatatirea performantelor pentru programele care ruleaza simultan, ceea ce imbunatateste in special rezultatele aplicatiilor multimedia.
Compania Intel ofera deja procesoare cu patru nuclee, Intel Core 2 Quad pentru desktopuri si Intel Xeon pentru servere. Inginerii companiei AMD afirma ca toate procesoarele quad ale Intel folosesc de fapt doua procesoare cu doua nuclee, ceea ce limiteaza performantele solutiilor Intel. Deocamdata, AMD nu a facut publice date tehnice despre performantele cipul Phenom.
Pe piata procesoarelor destinate serverelor, AMD va lansa in vara procesorul cu patru nuclee Barcelona, care va inlocui procesorul Opteron.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.